Dirty Shirt lansează un videoclip special pentru melodia „Ciocârlia”

De: Nicoleta Nicolae / 24.04.2015, 07:00
Dirty Shirt lansează un videoclip special pentru melodia
Cu câteva zile înainte de lansarea noului album "Dirtylicious", care va avea loc pe data de 26 aprilie 2015, formaţia Dirty Shirt face disponibil un videoclip special ce prezintă melodia care deschide discul, "Ciocârlia".

Versiunea este una instrumentala si se bazeaza pe aranjamentul lui George Enescu. „Ciocarlia” este un cantec popular ajuns deja clasic in istoria muzicii romanesti. El a fost facut celebru de naistul Angelus Dinicu si de violonistul Sava Padureanu la Expozitia Internationala de la Paris din 1889.

Apoi, in 1901, compozitorul George Enescu, slavit ca un geniu, a inclus-o in „Rapsodia Romana”. Versiunea Dirty Shirt duce mai departe povestea acestei compozitii adaugandu-i elemente originale si actualizand-o asa incat sa fie gustata de publicul din ziua de azi.

Cat despre videoclip, acesta este bazat pe fotografiile lui Alex Robciuc. Acestea ilustreaza Maramuresul si, de curand, au devenit virale pe net, fiind publicate inclusiv pe celebrul site Bored Panda. Animatiile, efectele speciale si productia video au fost realizate de Cristian Balanean (Dirty Shirt).