Discovery a cumpărat drepturile exclusive, în Europa, pentru JO 2018-2024

Apropo.ro / 30.06.2015, 11:00
Discovery a cumpărat drepturile exclusive, în Europa, pentru JO 2018-2024
Compania Discovery Communications, care deține Eurosport, a cumpărat, pentru suma de 1,3 miliarde de euro, drepturile de difuzare TV și pe toate platformele, în Europa, pentru cele patru ediții ale Jocurilor Olimpice din perioada 2018 - 2024, a anunțat, luni, Comitetul Olimpic Internațional.

Anunțul marchează începutul unui parteneriat pe termen lung între Jocurile Olimpice, cel mai important eveniment sportiv la nivel global, și Discovery Communications, una dintre cele mai mari companii media din lume. Cu o medie de 10 canale în fiecare piață și cea mai bună ofertă de sport pe platforme online și OTT din Europa, Discovery și Eurosport aduc cea mai amplă acoperire de până acum, ajungând la peste 700 de milioane de telespectatori din Europa.

Acoperirea asigurată de Discovery și Eurosport va fi extinsă prin acces la canale libere la retransmisie și prin intermediul unor parteneriate inovatoare cu furnizori de conținut și distribuitori, care vor aduce Jocurile Olimpice mai aproape de telespectatori. Într-o perioadă în care conținutul este disponibil oriunde și oricând, Jocurile Olimpice sunt un eveniment unic cu o audiență enormă, captând atenția întregii lumi într-o manieră ce oferă valoare partenerilor de afaceri, distribuitorilor și telespectatorilor.

Referitor la anunțul de luni, Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a declarat: „Parteneriatul dintre Discovery și Comitet este extrem de important și suntem bucuroși să avem Eurosport alături de noi, ca gazdă a Jocurilor Olimpice la nivel european. Acest acord va asigura o acoperire completă a Jocurilor Olimpice în Europa, incluzând garanția accesului extins, prin intermediul canalelor TV libere la retransmisie disponibile în toate teritoriile. Discovery și Eurosport au demonstrat un angajament puternic față de Jocurile Olimpice, față de sporturile olimpice și față de viitorul Mișcării Olimpice. Veniturile generate de acest parteneriat pe termen lung vor fi redistribuite de către Comitetul Olimpic Internațional Mișcării Olimpice, ce are ca obiectiv promovarea sportului în întreaga lume. De asemenea, Discovery și Eurosport au încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Internațional în vederea dezvoltării canalului Olympic Channel în Europa. În plus, acest parteneriat oferă garanția că toți fanii sportului din Europa se vor putea bucura de o acoperire excelentă a Jocurilor Olimpice și a sporturilor olimpice, pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției, pe orice platformă doresc”.

Citeste mai mult aici!