Discursul Regelui Mihai: „Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul”

Apropo.ro / 25.10.2011, 10:39
Discursul Regelui Mihai:
Majestatea Sa Regele Mihai sustine primul sau discurs, dupa 60 de ani de cand s-a adresat ultima oara natiunii romane.

Discursul Regelui Mihai a inceput in jurul orei 10.17. Majestatea sa vine in fata romanilor pentru a tine un discurs.

„Doamnelor si domnilor senatori si deputati, sunt mai bine de 60 de ani de cand m-am adresat ultima oara natiunii de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie si cu speranta invitatia. Prima noastra datorie este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta noastra in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in decembrie 1989. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul. Oamenii calatoresc si incearca sa isi consolideze familia si viata spre binele generatiilor viitoare. Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii. Drumul nostru ireversibil catre UE si NATO nu ar fi fost posibil fara actiunea penru libertate si democratie a legislativului romanesc din 1989. Politica poate aduce prejudicii cetateanului daca este aplicata in dispretul legii. Multe domenii din viata romaneasca gospodarite competent si liber au reutit sa mearga mai departe in ciuda crizei economice”, a spus Regele.

„Sunt mahnit ca dupa doua decenii de revenire a democratiei oamenii batrani si bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare. Romania are nevoie de infrastructura. Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului. Scoala este si va fi o piatra de temelie a societatii. Alaturi de familia noastra, vom sustine interesele fundamentale ale Romaniei: continuitate si traditiile tarii noastre.”, a adaugat Regele Mihai.

Regele Mihai a sosit, marti dimineata, la Parlament, insotit de membri ai familiei regale, fiind intampinat de presedintele Senatului, Mircea Geoana si de Garda de Onoare. Regele Mihai si familia regala au plecat de la Palatul Elisabeta in jurul orei 09.00. Coloana oficiala a trecut pe Calea Victoriei, prin fata Palatului Regal.

Regele a fost primit la intrarea de la Senat cu Garda de onoare.

Citeste mai multe detalii despre discursul Regelui Mihai, pe Mediafax