Discutii despre transferul lui Chivu

Apropo.ro / 18.06.2007, 09:58
Discutii despre transferul lui Chivu
Directorul sportiv al gruparii AS Roma, Daniele Prade, și vicepreședintele FC Barcelona, Ferran Soriano, se vor întâlni saptamâna aceasta, posibil chiar luni, pentru a discuta despre transferul capitanului reprezentativei României, Cristian Chivu, la clubul catalan,

Directorul sportiv al gruparii AS Roma, Daniele Prade, și vicepreședintele FC Barcelona, Ferran Soriano, se vor întâlni saptamâna aceasta, posibil chiar luni, pentru a discuta despre transferul capitanului reprezentativei României, Cristian Chivu, la clubul catalan, informeaza presa italiana.

Potrivit cotidianului Il Romanista, citat de site-ul goal.com, catalanii sunt pregatiți sa plateasca 18 milioane de euro pentru Chivu, care este dispus sa mearga în Spania, daca va primi o oferta similara cu cea înaintata de Inter Milano, ce implica un salariu anual de 4,5 milioane de euro.

„Fundașul român este primul obiectiv al clubului blaugrana în perioada de mercato și a anunțat Roma în aceasta privința. Vicepreședintele Ferran Soriano (omul care se ocupa de campania de achiziții a catalanilor) l-a sunat pe directorul sportiv Daniele Prade: se vor întâlni saptamâna viitoare pentru a vorbi direct (…). Mâine (n.r. – luni) ar putea fi ziua. Barcelona poate oferi 18 milioane, așa cum anunțau pe prima pagina jurnalele catalane (El Periodico și Sport), alaturi de jucatori la schimb, ca Silvinho și Belletti”, scrie sursa citata.

Nici Internazionale Milano, un alt club interesat de serviciile internaționalului român, nu renunța la ideea de a-l achiziționa și continua sa se bazeze pe avantajul oferit de dorința Romei de a avea drepturi depline asupra chilianului David Pizarro. „Inter se simte la adapost dupa pactul cu frații Becali, Victor și Ioan, perfectat odata cu transferul lui Zicu la Dinamo București, și dupa cel cu jucatorul. Asul în mâneca interiștilor este altul: coproprietatea lui David Pizarro. Daca Chivu ar ajunge la Barcelona, este greu de crezut ca gruparea campioana a Italiei va fi dispusa sa-l cedeze Romei pe chilian. (…) Soluția ideala gândita la Trigoria este sa înnoiasca coproprietatea asupra lui Pizarro cu Inter, sa-l vânda pe Chivu la Barcelona sau, a doua varianta, sa-l cedeze la Inter cu mai mulți bani decât cei oferiți în prezent”, scrie Il Romanista.

Pe de alta parte, faptul ca negocierile dintre AS Roma și Barcelona avanseaza a fost confirmat de Ernesto Bronzetti, unul dintre impresarii specializați pe transferuri în Spania. „Dimineața (n.r. – sâmbata), l-am sunat pe Daniele Prade și i-am facut legatura cu Ferran Soriano. Nu este prima oara când vorbesc despre Chivu. Barcelona este foarte interesata de jucator (…). Și când pun ochii pe un fotbalist, îl iau, așa cum a fost în cazul lui Henry, care, deși nu este oficial, este deja al Barcelonei. 18 milioane mi se pare o suma puțin exagerata, deși Chivu este un fundaș de certa valoare. Soriano este foarte corect și înainte de a ajunge la un acord cu jucatorul, se va înțelege cu Roma”, a spus Bronzetti.

Pe lânga variantele Inter Milano și FC Barcelona, cele mai amplu dezbatute în presa internaționala în legatura cu subiectul transferului lui Chivu, a fost avansata și ipoteza ajungerii internaționalului român la Real Madrid. Vineri, antrenorul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, a declarat ca a discutat cu Chivu, care i-a spus ca se simte jucatorul Romei, și s-a aratat încrezator în șansele ca românul sa ramâna la Trigoria, deși a refuzat recent o oferta de prelungire a contractului.

Potrivit presei, oferta înaintata lui Cristian Chivu de AS Roma pentru prelungirea contractului scadent în 2008 consta în 2,5 milioane de euro salariu anual și bonusuri ce pot ajunge pâna la un milion de euro, în timp ce Inter îi propune un salariu anual de 4,5 milioane de euro și prime de 500.000 de euro, iar Barcelona tot 4,5 milioane de euro.

Mediafax