Disney promite fanilor continuarea seriei „Star Wars”

De: Gabriela Voicu / 01.11.2012, 16:00
Disney promite fanilor continuarea seriei
Spre bucuria fanilor, seria "Star Wars" va continua din 2015 sub semnătura faimosului Disney, care va cumpara Lucasfilm, societatea de producție a regizorului "Star Wars", George Lucas.

Gigantul american de divertisment Disney va cumpăra Lucasfilm, societatea de producție a regizorului celebrei serii „Star Wars”, George Lucas. Valoarea tranzacției este de 4,05 miliarde de dolari.

Mai multe părți pentru „Star Wars” sunt așadar prevăzute pentru anii viitori.Această saga cultă va reveni pe ecrane în 2015, cu episodul 7, după cum a indicat, marți, grupul american Disney, când a anunțat că va cumpăra Lucasfilm. Părțile 8 și 9 sunt de asemenea prevăzute, iar acestea vor fi urmate de un nou film, toate în doi sau trei ani. Tranzacția include și franciza pentru „Indiana Jones”.

Creat în 1977, „Star Wars” a devenit una dintre cele mai de succes serii din istoria cinematografiei, raportând până în prezent 4,4 miliarde de dolari în box-office-ul mondial.

George Lucas (Foto: Hepta)

Disney evaluează veniturile din licențele actuale „Star Wars” la 215 milioane de dolari pe an.

George Lucas va primi jumătate din valoarea contractului, în cash și circa 40 de milioane de acțiuni.

„A venit timpul să las Star Wars pe mâinile noii generații de regizori și producători”, a declarat regizorul citat de presa străină. „Întotdeauna am crezut că Star Wars va trăi și după mine și m-am gândit că ar fi bine să renunț la el din timpul vieții.”