Disneyland, atunci și acum (Poze)

De: Gabriela Voicu / 26.04.2013, 14:00
Walt Disney a petrecut cinci ani din viață planificând Disneyland, deschis oaspeților pe 17 iulie 1955. Vezi cum arăta cândva și cum arată acum celebrul parc de distracții îndrăgit de copiii din lumea întreagă.

În timpul unei călătorii de afaceri în Chicago, la sfârșitul anilor ’40, Disney a desenat schițe ale ideilor sale pentru deschiderea unui parc în care copiii și părinții acestora să se distreze împreună. Disney a petrecut cinci ani din viață planificând Disneyland. Deschisă oaspeților pe 17 iulie 1955, proprietatea din California cuprindea o parcare de 100 de acri și hotelul Disneyland, deținut și operat de partenerul lui Disney, Jack Wrather.

Investiția inițială de 17 milioane de dolari a devenit imediat profitabilă și, în primii 20 de ani de la înființare, parcul de distracții ajunsese deja la 200 de milioane de vizitatori. Disneyland a fost doar un prim pas către crearea unui adevărat imperiu, care cuprinde azi studiouri de film, de teatru, muzică, producție radio, TV, multimedia, software, dar și parcuri de distracție în Los Angeles, Florida, Paris, Tokyo, Hong Kong și chiar o linie de croaziere, Disney Cruise Line.

Vezi galeria foto

Cel mai mare Disney Resort din lume la ora actuală este cel din Florida și cel mai vizitat este cel din Tokyo. Al doilea mare parc Disneyland este cel din Paris – a avut de la inaugurare, în 1992, peste 200 de milioane de vizitatori.

Disneyland este cunoscut ca „cel mai fericit loc de pe Pământ” sau ca „visul lui Walt Disney devenit realitate”. Da, Disney o oferit multor oameni momente memorabile în timpul vieții sale, dar și postmortem, când conglomeratul său a continuat să evolueze. În Disneyland s-au schimbat multe de-a lungul vremii, însă o parte dintre atracțiile clasice pot fi regăsite și astăzi în diferite formule, iar în galeria foto de mai sus puteți vedea Paradisul Disneyland – atunci și acum.

Walter Elias Disney (1901 – 1966) a fost regizor, producător, animator, scenarist și antreprenor american, câștigător a 22 de premii Oscar. A fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la 7 premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar.

Iamginea de mai sus este o dovadă ca Disneyland nu s-a schimbat mult, din anii ’50 până în prezent. În galeria foto îl puteți vedea și pe Walt Disney, care apare într-o imagine din ziua inaugurării parcului Disneyland, pe 17 iulie 1955. În altă poză, Disney apare supervizând construcția Storybookland Canals, în 1956, iar în alte imagini poate fi văzut Castelul Sleeping Beauty, care a rămas și el neschimbat.