Dispare Discovery?

Apropo.ro / 14.01.2002, 13:48
Dispare Discovery?
Land Rover, filiala britanica a constructorului auto american Ford, ar putea suspenda productia principalului sau model, Discovery, ceea ce ar pune in pericol aproape 11.000 locuri de munca Land Rover este implicat intr-un conflict cu unul dintre furnizorii sai, UPF-Thomson. Firma de

Land Rover, filiala britanica a constructorului auto american Ford, ar putea suspenda productia principalului sau model, Discovery, ceea ce ar pune in pericol aproape 11.000 locuri de munca

Land Rover este implicat intr-un conflict cu unul dintre furnizorii sai, UPF-Thomson. Firma de audit international KPMG solicita constructorului auto plata a 73,5 milioane de euro pentru a asigura supravietuirea acestei companii, care fabrica sasiurile pentru Discovery.

UPF, care vinde circa 70.000 de sasiuri pe an companiei Land Rover si colaboreaza cu General Motors si DaimlerChrysler, a acumulat datorii de 81 milioane de euro, ceea ce reprezinta dublul vinzarilor sale anuale.

Insa Land Rover inregistreaza pierderi de 250 milioane de dolari pe an si estimeaza ca actiunea KPMG, daca reuseste, ar pune in pericol planul sau de restructurare, lansat dupa cumpararea sa de catre grupul american Ford, in martie 2000, la un pret de circa trei miliarde de euro.

Modelul Discovery, care reprezinta o treime din productia Land Rover, este considerat a avea o importanta esentiala pentru dezvoltarea companiei. Suspendarea productiei sale ar antrena disponibilizarea a 1.400 dintre angajatii Land Rover si ar ameninta alte 10.000 de locuri de munca la diversii furnizori ai companiei britanice, potrivit Financial Times.
Sursa: www.mediafax.ro

Tags: