Dispariția zborului MH370: Semnale „compatibile” cu emisia cutiilor negre!

De: Dragos Tanase / 07.04.2014, 10:30
Dispariția zborului MH370: Semnale
O navă aparținând Marinei australiene care participă la căutarea zborului MH370 în Oceanul Indian a detectat noi semnale "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion, a anunțat luni însărcinatul cu operațiuni.

„Pot să prezint informații foarte încurajatoare obținute în cursul ultimelor 24 de ore”, a declarat fostul comandant al forțelor armate australiene Angus Houston, într-o conferință de presă.

Sonda tractată de nava Ocean Shield „a detectat semnale compatibile cu cele emise de către cutiile negre ale avioanelor”, a adăugat el. Cercetările continuă…

Avionul de tip Boeing 777 aparținând Malaysia Airlines a dispărut în data de 8 martie 2014, la puțin timp după ce decolase de la Kuala Lumpur în direcția Beijing, și-ar fi schimbat direcția și altitudinea de mai multe ori înainte de a pierde contactul cu turnul de control.

La aproape o lună de la dispariția cursei MH370 nu au fost încă descoperite rămășițele aeronavei de tip Boeing 777, despre care se crede că s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian.