Disponibilizam sau nu disponbilizam, aceasta-i intrebarea!

De: Marian Andrei / 11.08.2009, 12:22
Disponibilizam sau nu disponbilizam, aceasta-i intrebarea!
Ministrul Finantelor spune ca reducerea cheltuielilor va prespune un numar mare de personal disponibilizat.

Desi in scrisoarea de intentie cu FMI nu mai este specificata dimensiunea reducerilor de personal, angajamentul de scadere al cheltuielilor asumat de Guvern presupune un numar mare de personal disponibilizat, a declarat azi ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Pana la jumatatea anului viitor, pana in iunie, pot sa va asigur ca va fi vorba despre un numar mare de personal disponibilizat. Nu vorbim de 1.000-2.000 de persoane", a spus Pogea, intrebat daca s-a convenit un numar exact de concedieri cu FMI.

Surse guvernamentale declarasera sambata ca printre masurile discutate de Guvern si FMI pentru restrangerea sectorului bugetar exista prevedere privind disponibilizarea a 100.000-150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor.

Totusi, ieri s-a anuntat ca la negocierile cu FMI s-a reusit eliminarea prevederii referitoare la disponibilizarea a 150.000 de angajati din adminstratie, precum si reducerea concediului fara plata de la trei saptamani la zece zile. Aceleai surse au declarat ca FMI nu este interesat si nu are in vedere disponibilizarea de personal, ci doar reducerea cheltuielilor bugetare.

Citeste mai mult despre declaratiile lui Gheorghe Pogea, la Mediafax.