Dispozitiv GPS pentru telefoane mobile

Apropo.ro / 24.07.2006, 13:21
Dispozitiv GPS pentru telefoane mobile
Garmin a anunțat lansarea în România a Garmin Mobile™ 20 – un sistem Garmin de navigație mobil prevazut cu afișaj vocal ce indica direcțiile de mers. Folosind tehnologia wireless Bluetooth, sistemul funcționeaza pe smartphone-urile Nokia, Windows Mobile și

Garmin a anunțat lansarea în România a Garmin Mobile™ 20 – un sistem Garmin de navigație mobil prevazut cu afișaj vocal ce indica direcțiile de mers.

Folosind tehnologia wireless Bluetooth, sistemul funcționeaza pe smartphone-urile Nokia, Windows Mobile și Treo 650. Garmin Mobile 20 furnizeaza atât datele de conectare cât și capabilitațile hands-free și este livrat împreuna cu GPS 20SM™, un nou suport pentru telefonul mobil.

Acesta este prevazut cu un receiver GPS extrem de sensibil. Garmin Mobile 20 este de asemenea primul produs al companiei ce folosește serviciile wíreless de date Garmin Online™, ce includ informații meteo, despre trafic, prețul benzinei, camere de supraveghere.

„Combinând capabilitațile hands-free ale telefonului, conectarea wireless și conținut bogat referitor la poziția geografica a utilizatorului, cu navigația GPS, furnizam cumparatorilor o soluție de navigație totala, pentru smartphone-uri”, a declarat Bogdan Condurațeanu, Director Tehnic la SHEBA DISTRIBUTION, reprezentantul GARMIN în România.

Garmin Mobile 20 le ofera posesorilor de smartphone-uri aceeași calitate înalta a harților ale altor dispozitive GPS portabile de la Garmin. Utilizatorii pot naviga cu ușurința la adresa unei strazi specificate sau pot cauta milioane de puncte de interes – locații precum hoteluri, restaurante, centre comerciale și de atracție turistica. Dupa selectarea unei destinații, Garmin Mobile 20 calculeaza automat cel mai rapid traseu catre destinația aleasa și furnizeaza vocal indicații de-a lungul drumului în timp ce afișeaza pe ecranul telefonului o harta 3D mobila. Daca un șofer se abate de la traseu, Garmin Mobile 20 va calcula automat cea mai rapida cale de a reveni la ruta stabilita. Datele harții sunt oferite de NAVTEQ – lider mondial în execuții cartografice de înalta calitate.

Garmin Online furnizeaza gratuit servicii wireless de date, cum ar fi condițiile meteo, oricarui utilizator Garmin Mobile 20 care are acces la internet de pe telefonul sau. În plus, clienții se pot abona la servicii de conținut dinamic de cea mai buna calitate, trafic în timp real, camere de supraveghere și prețul benzinei pe piețele selectate.

Garmin Mobile 20 are integrat, de asemenea, un serviciu de mesagerie scurta (SMS) care permite utilizatorilor sa trimita locația sau informații despre POI (punctele de interes) catre un alt telefon. În plus, Garmin Mobile 20 conține aplicații de programare a interfaței (API) care susțin servicii de baza adaptate pentru o terța locație sau aplicații antreprenoriale. API face posibila integrarea aplicațiilor business deja existente, cum ar fi bazele de date ale clienților, cu trasaturile de cartografiere și navigație ale Garmin Mobile 20.

GPS-ul 20SM™ este proiectat pentru a putea fi folosit cu o gama larga de telefoane smartphone de aproape orice dimensiuni. GPS-ul 20SM™ este ușor de fixat pe parbrizul automobilului cu ajutorul unui dispozitv integrat de ventuze. În plus, utilizatorii își pot încarca telefonul smartphone folosind GPS-ul 20SM™.

Pachetul Garmin Mobile 20 include Garmin Mobile 20, GPS 20SM și un card de date preîncarcat regional.

Preț și disponibilitate

Garmin Mobile 20 va fi disponibil în România în rețeaua distribuitorilor Garmin sau la www.rqa.ro, începând cu luna octombrie 2006, la un preț de 542 USD +TVA, cu Atlasul Digital al României inclus în pachet.