Dispozitivul care transformă apa în vin

De: Carmen Ulian / 11.03.2014, 11:30
Dispozitivul care transformă apa în vin
Un dispozitiv ingenios poate rezolva problemele băutorilor de vin.

Cu doar 499 de dolari, apă și ceva ingrediente îți poți rezolva problemele legate de sete, de pofta de vin. Până la invenția mașinăriei inedite, doar Iisus putea face un asemenea miracol.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

O companie de vinuri din California, SUA, a creat acest dispozitiv ce seamănă cu o sticlă, dar care face minuni pentru posesorii ei.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi apă în acest recipient și câteva ingrediente care să ajute la „facerea” vinului. Cu ajutorul unui meniu, poți alege tipul și stilul vinului. Mai apeși un buton, după care aștepți… roadele.

De asemenea, te poți conecta cu ajutorul unui smartphone la sticlă, cu ajutorul unei aplicații, care va monitoriza tot ce se întâmplă, iar la final te anunță că vinul a fermentat și este gata de consum. Tot procesul durează cam trei zile.

sticla

Nu a fost prezentat punct cu punct cum funcționează mașinăria, însă producătorii au explicat că la camera de fermentare a sticlei au fost folosiți senzori electrici, traductor, încălzitor și pompe pentru a se putea controla mediul și stadiile de fermentare, dar și un refractometru digital ce măsoară nivelul zahărului din lichid.

Mașinăria Miracol îți poate oferi până la șase soiuri de vin: Cabernet Sauvignon și Chardonnay de Napa, Pinot Noir de Oregon, Sazvignon Blanc de Sonoma, un alt soi alb de burgundy și un altul de Toscana, roșu.

Producătorii au menționat că în următoarele trei luni vor mai lansa pânâ la 10 sortimente de vin. Cel mai târziu mașinăria va fi lansată pe piață, spre comercializare, spre sfârșitul acestui an. Pachetul standard de vânzare va conține sticla minune, un concentrat de struguri, drojdie și alte ingrediente la plic.

Afacerea pare profitabilă având în vedere că după cumpărarea primului pachet, cu sticla, vei cheltui ulterior 2 dolari pentru o sticlă de vin… producție proprie!