Distracție cu porția: Primăria dă stingerea la terasele din Centrul Vechi la ora 22.00

Apropo.ro / 15.01.2013, 10:00
Primăria Capitalei a propus ca terasele din Centrul Vechi al Capitalei să funcționeze doar până la ora 22.00, în perioada 15 martie și 15 noiembrie. Dar ce părere au cetățenii despre acest lucru?

Primăria Capitalei are un proiect propus spre dezbatere publică până în 25 ianuarie prin care terasele din Centrul Vechi al Capitalei să își oprească activitatea în jurul orei 22.00. De asemenea, nu mai sunt permise nici nunțile sau botezurile.

Același proiect al Primăriei permite ca terasele de pe străzile din perimetrul delimitat de străzile Lipscani, Bulevardul I.C. Brătianu, Splaiul Independenței și Calea Victoriei, care vor putea funcționa până la ora 24.00 în timpul săptămânii, în weekend programul putând fi extins până la ora 1.00.

Și spectacolele live organizate pe terasele sezoniere se vor termina la ora 22.00, fiind interzisă organizarea evenimentelor festive private, printre care și nunți sau botezuri.

centrul vechi bucuresti

Regulamentul mai stabilește faptul că, pe străzile fără trotuare, amplasarea teraselor se avizează și cu condiția păstrării, pe mijlocul străzii, a unei zone libere pentru circulație cu lățimea minimă de patru metri, necesară intervențiilor de urgență. În cazul în care configurația străzii nu permite acest lucru, amplasarea teraselor este interzisă.

Totodată, pe străzile cu trotuare, amplasarea teraselor se face numai pentru cele care au trotuare cu lățimea minimă de trei metri, acestea urmând să fie avizate și cu condiția păstrării, pentru circulația pietonală în dreptul terasei, a unei zone libere cu lățimea minimă de 1,5 metri.

Regulamentul stabilește că vor constitui contravenții amplasarea pe terase a altor elemente de amenajare decât cele avizate, depășirea orarului de funcționare, organizarea evenimentelor festive private, folosirea sistemelor de amplificare pentru difuzarea de muzică, servirea preparatelor „în veselă de plastic”, montarea aparaturii electronice de tip TV, plasmă, LCD, LED, video proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora.

centrul vechi bucuresti

Delimitarea teraselor va fi făcută cu aranjamente florale verzi, „pe care agenții economici se obligă să le întrețină”, fiind interzisă utilizarea jardinierelor din plastic și a plantelor decorative artificiale.

De asemenea, proiectul prevede și că va fi interzisă prepararea în aer liber a oricăror produse alimentare, „cu excepția standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată culturale, târguri sau expoziții ce includ demonstrații culinare”.

Cei care încalcă aceste prevederi ar urma să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Toate aceste reguli pe care Primăria vrea să le aplice sunt considerate de cetățeni o întoarcere în comunism și care va alunga turiștii din cel mai nou punct de atracție al Bucureștiului.

Mircea Dinescu spune că închiderea teraselor la ora 22.00 îi amintește de Ceaușescu: „Este ridicol că primăria hotărăște unde să se facă nunți. Mai rămâne să se ocupe și de înmormântări„.

centrul vechi bucuresti

Mai rămâne să avem și televiziune parțial color și suntem pe drumul cel bun„, a mai spus el.

Mugur Mihăescu, actorul care deține un pub în Centrul Vechi: „Este o idioțenie fără margini. Centrul Vechi s-a dezvoltat tocmai prin viața de noapte. În această zonă nu sunt foarte mulți locuitori pe care să îi deranjeze terasele, doar vreo 20 de familii. Asociația noastră se va opune acestei măsuri, iar de zilele Bucureștiului vom închide toate barurile„.

George Mărginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agenție din România specializată în incoming: „După ce ne-am chinuit atâția ani să facem Centrul Vechi cunoscut, acum îl închidem la ora 22:00, ca pe timpul lui Ceaușescu. Asta va afecta puternic turismul. Decât să închidă barurile la ora 22:00, mai bine primăria s-ar ocupa de hoții de buzunare din Centrul Vechi„.

Citește mai multe detalii despre proiectul Primăriei Capitalei de a stinge lumina în Centrul Vechi la ora 22.00, pe Mediafax.ro