Divergente între UE si o serie de state comunitare

Apropo.ro / 30.07.2007, 11:47
Divergente între UE si o serie de state comunitare
Ministrii Economiei din mai multe state comunitare au înaintat o scrisoare Comisiei Europene pentru a o avertiza cu privire la proiectele de reforma initiate de Bruxelles în sectorul energiei, a relatat, luni, cotidianul Financial Times Deutschland, citat de AFP. "Ideea potrivit

Ministrii Economiei din mai multe state comunitare au înaintat o scrisoare Comisiei Europene pentru a o avertiza cu privire la proiectele de reforma initiate de Bruxelles în sectorul energiei, a relatat, luni, cotidianul Financial Times Deutschland, citat de AFP.

„Ideea potrivit careia separarea completa a productiei si distributiei va fi masura cheie pentru dezvoltarea pietei interne a electricitatii si gazului trebuie înlaturata”, se arata în textul respectiv, redactat de ministrul francez Jean-Louis Borloo, si parafat, printre altii, de ministrii Economiei si Energiei din Germania, Austria, Luxemburg, Grecia si Slovacia.

Bruxelles-ul analizeaza în prezent o reforma de fond pe piata energiei din Europa care urmeaza sa fie prezentata în linii mari în luna septembrie.

Mediafax