Divertiland, cel mai mare parc de distracții din România

Apropo.ro / 10.04.2012, 17:00
Divertiland, cel mai mare parc de distracții din România
În România se va construi cel mai mare parc de distracții. Megaproiectul va fi gata în 2015, însă dezvoltatorii vor da în folosință parcul acvatic în aer liber, începând cu 10 august 2012.

Divertiland Multi Entertainment Park, un nou parc de distracții, se va întinde pe o suprafață de 35 de hectare. El va include un parc acvatic în aer liber, un parc de distracții în aer liber și un centru de divertisment familial acoperit, precum și un club wellness, cu centre dedicate activitaților sportive și SPA.

Parcul de distracții va fi realizat pe etape. În această vară, pe 10 august 2012, va fi gata parcul acvatic în aer liber – Plaja Acua Park. Data finalizării megaproiectului este 2015.

Amplasamentul unde se realizează investiția este situat în județul Ilfov, localitatea Chiajna, aflată în zona periurbană a Capitalei, adiacent autostrăzii București- Pitești, la intrarea în București – kilometrul 13. Parcul se afla în vecinătatea celui mai mare cartier bucureștean, Militari.

Plaja Acua Park se va întinde pe o suprafață de 42.000 de metri pătrați, cu o capacitate de peste 7.500 de vizitatori, plus zone de parcare. În incintă se vor regăsi peste 27 de tobogane inedite – Boomerango, Multi-Lane Slide, Free Fall Slide, Super Bowl și Speed Slide, o piscină cu valuri ce recreează atmosfera unei insule tropicale, cu valuri de diferite mărimi și forme.

Parcul va fi parcurs de Lazy River (Rau Lenes) și va avea în centru Rain Fortress (Cetatea Ploii), o atracție construită pe mai multe niveluri, echipată cu alte 70 de mici atracții, un adevărat labirint al distracției pentru cei mici.

Aici vor exista peste 20 de cabane private VIP pentru cei care doresc intimitate și servicii extra : servire din partea staff-ului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, sezlonguri și wi-fi, puse la dispoziția clienților, prin închiriere. Parcul acvatic mai dispune de o zonă de 3.000 de metri pătrați de plajă cu nisip, restaurante, snack-baruri, cafenele, spații comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri și terenuri de volei de plajă.

Parcul de amuzament „Aventure Park”(ce va fi deschis al doilea, după La Plaja) se află în imediata apropiere a water park-ului „La Plaja” și se întinde pe o suprafață de 42.000 metri pătrați. Aventure Park este structurat pe trei categorii de atracții, în funcție de publicul țintă căruia i se adresează. Astfel, există atracțiile majore, atracțiile de familie și cele pentru juniori. În total, sunt prevăzute 551 de locuri.

Printre atracțiile majore, se numară cursele și atracțiile de senzație precum: Mega Drop, Spinning Madness, Roller Coaster. Atracțiile pentru familie sunt și ele numeroase și includ: Flume Ride, Wacky Worm (Viermișorul Trăznit), Pirate Ship (Nava Piraților), Tagada, Ferris Wheel (Roata Mare). Copiii se vor putea distra pe cinste în atracții special concepute pentru juniori: Flying Elephants (Elefanții Zburători), Carrousel, Kiddie Bumper Cars, Karting și multe altele.

Până în 2015 vor mai fi deschise și : „Oasis Fun Center” – Centru de Divertisment Familial acoperit care include un parc acvatic și de atracții, precum și facilități ca mini-golf, jocuri electronice, jocuri de îndemânare, alpinism (pereți de cățărare), karting, bungee-jumping, roller-skating, structuri soft-play pentru copii, bowling, billiard și jocuri electronice, dar și „Sports Club”: Complex Sportiv Spa & Relaxare încorporează bazine de înot, jacuzzi, terenuri de fotbal, baschet, tenis, pistă de jogging, terenuri de squash, perete de cățărare, zonă de spinning, patinoar, zonă pentru gimnastică și fitness, restaurante și multe altele.

Divertiland va fi deschis de luni pâna duminică, iar.accesul la parc va fi facilitat prin prelungirea unor linii de autobuz RATB și prin introducerea unor curse noi.