DIVERTIS la PRO TV – Toni Grecu şi Silviu Petcu – Jos pălăria! Sus comedia!

De: Cătălina Matei / 31.08.2009, 00:00
DIVERTIS la PRO TV - Toni Grecu şi Silviu Petcu - Jos pălăria! Sus comedia!
Din această toamnă, grupul Divertis dă startul comediei la PRO TV, în fiecare duminică seara, printr-un program de două ore de umor irezistibil. Silviu Petcu şi Toni Grecu ne dezvăluie cîteva dintre ”ingredientele” celor două emisiuni Divertis şi ne promit că vor face din comedie un plan anticriză cum nu s-a mai văzut. Prin urmare... Jos pălăria! Sus comedia!

Toni Grecu
Comedia, la raport!

– Aţi trecut deja PROtul! Cum arată perspectiva de pe celălalt mal?
Am legat barca la mal şi ne uităm la ce-i în jur. Arată bine. A fost o trecere complicată şi tocmai de asta sper să fie şi avantajoasă pentru toată lumea. Această mutare a produs schimbări în lanţ pe linia emisiunilor de divertis­ment din cele mai importante posturi TV generaliste.

– Şi ce vom vedea în toamna aceasta la Divertis?
Două emisiuni de cîte o oră. Eu voi apărea în cea de-a doua oră de program, împreună cu Dragoş Stoica, Jojo, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Valentin Darie. Alături de ei vor veni şi invitaţi din lumea politică, artistică sau sportivă. Va fi un show complex axat pe realitatea imediată, cu satiră, parodii, interviuri, scheciuri şi talkshow. Celălalt show Divertis îi are în distribuţie pe Cristian Greţcu, Silviu Petcu, Doru Pîrcălabu, Florin Constantin, Doru Antonesi şi Cătălin Mireuţă, plus Gyuri Pascu în postura de invitat special. Sper să fie două programe pe gustul cît mai multor telespectatori.

– Veţi schimba şi decorul. La ce să ne aşteptăm?
Vom avea un decor nou, însă nu pot să vă dau acum toate detaliile fiindcă vreau să păstrăm o anumită discreţie asupra locului. Cert e că show-ul supraveghează comedia politică românească şi îşi propune ca în fiecare duminică seara să aducă în faţa telespectatorilor PRO TV raportul pe comedie cu cele mai tari faze ale săptămînii, petrecute în România. Cealaltă emisiune Divertis va avea, la rîndul ei, decor special şi echipă de producţie distinctă. Deci, vorbim de două programe Divertis, complet independente, legate unul de celălalt prin două elemente esenţiale: numele şi comedia.

Umor de criză

– Cum mai stăm cu umorul în plină criză?
Mai bine ca oricînd. Românii sînt atipici, oricum. Mai mare veselie ca vara asta nu cred să fi fost decît la revoluţia din 1989. Nu vedeţi ce spectacol de zile mari se pregăteşte cu ocazia alegerilor din toamnă? E minunat! Am făcut şi din criza asta prilej de veselie.

– Dar printre politicieni, ce credeţi că loveşte mai tare: criza sau comedia?
Criza, nici într-un caz. Nu am văzut nici un politician disperat că îşi va pierde slujba sau că i se va micşora salariul din cauza crizei. Dar comediile se ţin lanţ: comisia Ridzi, comisia Udrea, fratele preşedintelui, alianţa PDL-PSD… şi cîte vor mai veni. Nu avem noi atîtea emisiuni cîtă comedie fac politicienii în ţara asta.

– Veţi avea şi ”guest star-uri” dintre vedetele PRO TV? Dar dintre politicieni?
Vom avea ca invitaţi oameni importanţi din toate domeniile, oameni care s-au afirmat sau au produs evenimente importante în săptămîna în care se difuzează emisiunea. Îmi doresc să treacă pe la noi toţi candidaţii importanţi la preşedinţie, să explice şi altfel decît folosind mijloacele specifice discursului politic ce vor să facă dacă vor cîştiga alegerile. Cine are curaj şi este sigur pe el vine, cine nu, nu.

– Ce vă doriţi cel mai mult în momentul acesta?
Să fie două emisiuni Divertis la PRO TV. Jos pălăria! Jos pălăria, sus comedia!

Silviu Petcu
Bine aţi venit pe tărîmul comediei!

– Dincolo de aspectele financiare, ce anume v-a convins să schimbaţi televiziunea?
Noi facem glume de cîţiva ani buni şi aveam nevoie de o nouă lumină. Şi cum lumina nu mai vine de la Răsărit, ne-am gîndit s-o schimbăm cu una din Occident.

– Vor exista modificări ale formatului?
Formatul este nou şi va fi axat pe scheciuri, microinterviuri, scenete cu atît de cunoscutele personaje româneşti: politicieni de primă linie, corupţi din toate liniile, poliţişti, preoţi, hoţi de dincolo de linie, în general, oameni care fac deliciul, dar şi viitorul acestei ţări. Show-ul va fi un adevărat parc de distracţii românesc, un ”Divertisland”.

– Unde se vor desfăşura filmările?
Filmările vor avea loc în studiourile MediaPro Pictures.

– Veţi avea şi invitaţi speciali?
Invitaţii speciali vor fi prezenţi nu în carne şi oase, ci în costume şi machiaj. Noi îi vom interpreta, ca să le dăm o faţă umană şi să fie mai veseli şi, mai ales, ca să înţeleagă lumea ce spun.

– Credeţi în sintagma ”umor de criză”?
Umorul este conjunctural, este al unei societăţi, al unei epoci. Nu cred în această sintagmă. De obicei şi cel mai mult, se rîde de prostie. Iar prostia este universală, este şi în vreme de criză şi în vreme de avînt economic.

– Dacă ar fi să concepeţi un plan anticriză, ce-ar conţine, pe scurt?
Planul anticriză ar trebui să înceapă cu săpatul de drumuri. Dacă ai drumuri, ai turism, dacă ai turism, pot veni străinii să-ţi vadă ţara, poţi să le iei banii. Bani cu care partidele să-şi susţină campania electorală, ca să rămînem iar fără drumuri.

Campanie…
umoristică

– Tot în toamna aceasta, vom avea şi campanie electorală. La ce să se ”aştepte” politicienii din partea Divertişilor?
Vom fi prezenţi pe marginea terenului de box din această campanie prezidenţială şi vom arunca prosopul ori de cîte ori va fi nevoie. Noi ne-am antrenat în celelalte campanii, să vedem candidaţii dacă pot ţine pasul cu noi.

– Cînd aţi rîs ultima oară în hohote?
Eram la Talinn, în Estonia, şi am fost confundat, împreună cu băiatul meu şi cu un prieten, cu nişte localnici ”eesti” (estonieni). Zeci de turişti germani, japonezi, americani, spanioli şi-au făcut poze cu noi, crezînd că sîntem ”autentici” şi doreau să ştie cum este ţara ”noastră”. Aşa au aflat că Munţii Carpaţi şi Dunărea se află în Golful Finic, în Marea Baltică, spre surpriza lor şi hazul nostru. Nu te pune cu turiştii, că sînt mai odihniţi ca noi!

Formatul este nou şi va fi axat pe scheciuri, microinterviuri, scenete cu atît de cunoscutele personaje româneşti: politicieni de primă linie, corupţi din toate liniile, poliţişti, preoţi, hoţi de dincolo de linie, în general, oameni care fac deliciul, dar şi viitorul acestei ţări.

Divertis… 2 în 1!

”Show-ul supraveghează comedia politică românească şi îşi propune ca în fiecare duminică seara să aducă în faţa telespectatorilor PRO TV raportul pe comedie cu cele mai tari faze ale săptămînii, petrecute în România. Cealaltă emisiune Divertis va avea, la rîndul ei, decor special şi echipă de producţie distinctă. Deci, vorbim de două programe Divertis, complet independente, legate unul de celălalt prin două elemente esenţiale: numele şi comedia”.

Stilişti: Ina Isbăşescu şi Eniko Szanto