Divortul, povara sau eliberare?

Apropo.ro / 05.03.2008, 11:00
Divortul, povara sau eliberare?
Nicio casnicie nu este ferita de divort, dar de voi depinde demersul lucrurilor si ce va mai doriti de la relatie.

Nicio casnicie nu este ferita de divort, dar de voi depinde demersul lucrurilor si ce va mai doriti de la relatie.

Gata, nu se mai poate! Simti ca nu se mai poate locui cu el in casa. In ultima vreme este de nesuportat, nu-l mai intereseaza nimic legat de relatia voastra. Intr-o clipa simti cum tot ce s-a construit, a pierit intr-o secunda. Nu realizezi gestul, faptul. O serie de emotii te incearca pe rand. Tristetea din sufletul tau se cunoaste pe fata si nu mai ai pofta de viata. Deodata devii dezinteresata de tot si toate, inclusiv de tine. Daca nu este si un copil la mijloc lucrurile se rezolva mai usor.

Simti ca viata fara iubire nu are sens si ai cele mai negre ganduri in minte. Conteaza cine a intentat divortul, conteaza motivul pentru care s-a ajuns in acest pas. Daca te-a inselat simti ca nu poti ierta, pe omul de langa tine nu-l vedeai in stare de asa ceva. Aminteste-ti ca si el a avut viata inainte de tine. Avea relatii cu altele, ceva normal. Important este ce mai simti pentru el si daca tu crezi in ideea ca trebuie sa fiti impreuna.

Stii cum se intampla toate lucrurile atunci cand nu vrei, atunci cand iti este lumea mai draga, atunci cade vestea ca o mare piatra pe inima. Daca ati incercat impreuna sa rezolvati situatia in favoarea amandorura si nu a iesit nimic, este sigur ca despartirea poate va ajuta la reflectarea faptelor si consecintelor. Uneori trebuie sa te lovesti de pragul de sus pentru a-l vedea si pe cel de jos sau stii cum este, pana nu pierzi (la figurat) pe cel de langa tine, nu realizezi ce ai avut.

Puterea de a trece peste, sta doar in tine si timpul le rezolva pe toate. Daca ai luat hotararea de a nu mai sta impreuna incearca si sa nu te mai gandesti la el. Ti-a spus ca va va fi mai greu asa, ca va amagiti si singurul lucru pe care il faceti impreuna este sa va chinuiti.

Nimeni nu iese dintr-o relatie de bunavoie si fara a suferi emotional. Chiar si barbatii sufera, doar ca o arata mult mai putin sau deloc in prezenta noastra.

Gandeste-te ca sunt cupluri care dupa o viata intreaga s-au despartit pentru ca nu s-au inteles. Viata trebuie traita frumos alaturi de cei care te iubesc, nu de cei care ranesc. Ai avut cea mai frumoasa poveste de dragoste din care nu credeai ca te vei trezi. Fat Frumos nu exista in viata reala. Te raneste rau cel care a stat o viata intreaga langa tine, cel care te stia si pe fata si pe dos. Te trezesti si iti spui singura ca minunile nu tin o eternitate.

Iti doresti sa iubesti si sa fii iubita, sa se vada pe fata ta fericirea si bucuria. Daca tii la sanatatea fizica si psihica a ta, lasa-l sa plece. Intr-un fel sau altul ii doresti binele. Nu a fost sa fie. Nu toate povestile incep frumos si se termina la fel. Trebuie sa fi pregatita pentru orice, chiar si pentru un eventual esec.

In plus, odata cu despartirea va puneti mai bine gandurile in ordine. Observati situatia mai bine. Timpul nu stii ce iti rezerva. Se poate intoarce la tine, cu coada intre picioare, spunandu-ti ca tu esti aleasa lui si a fost prostia vietii…(despartirea). Uneori barbatii nu sunt atat de maturi precum par. Acum daca a plecat este timpul sa te ocupi de tine, intr-un fel sa ii razi in nas si in altul sa il uimesti daca te mai intalneste. Ai timp sa gandesti la rece ce iti doresti de la viata si unde vrei sa ajungi. Gandeste-te bine inainte de a face urmatorul pas. Spune-ti cum vrei sa fie barbatul care va sta alaturi de tine si ce asteptari vei avea de acum incolo.

Cum orice despartire lasa un semn acolo undeva, o perioada vei suspina si iti vei aminti de viata in cuplu. Fii puternica alaturi si de prietenele tale care te sustin. Fa lucruri pe care nu ai apucat sa le faci. Cunoaste lume si nu te inchide in casa alaturi de mancare si dulciuri. Deschide ochii larg si priveste in jur lumea care are de ce sa sufere, motive intemeiate (fara casa…etc), gandeste-te ca exista cazuri mai rele pe care si tu le compatimesti.

Pana cand se va arata acel nou/fost Fat Frumos, aranjeaza-ti viata asa cum ti-ai dorit, asa cum vrei, asa cum iti place. Schimba in jurul tau lucrurile si lasa doar amprenta ta pe ele. Fa schimbari astfel incat nimic sa nu iti mai aminteasca de el (macar incearca). Spun ca esti cu un pas deja inaintea acelora care au si un copil si unde lucrurile sunt delicate.

Intelege ca nu esti nici prima si nici ultima careia i se intampla lucruri mai mult sau mai putin bune. O usa inchisa in nas deschide o alta sau un sut in fund…un pas inainte. Vreau sa te vad cu fruntea sus si mandra ca nu depinzi de nimeni (stiu ca amintirele raman, dar nu poti trai din ele daca vrei sa mergi mai departe). Ai la dispozitie o viata, o lume, o cariera care te asteapta sa te remarci. Mai putina suferinta si mai multa vointa iti doresc!