Django dezlănţuit (trailer)

De: Mioara Tronaru / 18.01.2013, 10:36
Django dezlănţuit (trailer)
PREMIERA 18.01 TO: Django Unchained. Producţie SUA, 2012. R: Quentin Tarantino. Cu: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Kerry Washington. Distribuit de InterComFilm Distribution

În sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz, un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei, soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă. Căutările îi conduc la Calvin Candie, proprietarul lui “Candyland“, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi într-un mod absolut inuman.

Povestea filmului a început în urmă cu zece ani, când regizorul şi scenaristul Quentin Tarantino a avut ideea personajului principal, Django. “Ideea iniţială a fost aceea a unui sclav care devine vânător de recompense. Imediat ce m-am apucat să scriu, imaginea lui Django s-a conturat. La început, el era doar un sclav dintr-o familie de sclavi din generaţie în generaţie. Însă pe măsură ce scriam, personajul îşi revela noi aspecte şi profunzim.” îşi aminteşte regizorul. Deşi acţiunea are loc în Sud, Tarantino a fost de părere că povestea lui Django este foarte potrivită pentru un western. “Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti-au fost preferatele mele”, mărturiseşte regizorul.