DNA îi anchetează pe Elena Udrea, Alina Bica, Alin Cocoș, Adriean Videanu și Florentin Mihăilescu

De: Carmen Ulian / 30.01.2015, 10:00
DNA îi anchetează pe Elena Udrea, Alina Bica, Alin Cocoș, Adriean Videanu și Florentin Mihăilescu
Elena Udrea, a fost adusă de anchetatori, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și pusă sub acuzare pentru spălare de bani și fals în declarații de avere. Au mai fost reținuți Alina Bica, Adriean Videanu și Alin Cocoș.

Update:

Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, a fost reținut, vineri, de procurorii anticorupție, într-un dosar al Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea pentru un teren supraevaluat. În acest dosar, procurorii i-au mai reținut, joi și vineri, pe Adriean Videanu și pe un fost consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocoș este cercetat pentru dare de mită și trafic de influență, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Președintele PMP, Elena Udrea, a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani și fals în declarații de avere, întrucât nu a menționat împrumuturi acordate de fostul său soț, Dorin Cocoș, unei firme pe care acesta o deține, împrumuturi despre care Udrea ar fi știut, întrucât încasa dividende.

Potrivit unor documente ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, obținute de MEDIAFAX, Elena Gabriela Udrea, fost ministru, în prezent deputat, era obligată să își declare averea, însă aceasta nu a notat, în declarațiile de avere din 2010, împrumuturile acordate de fostul său soț, Dorin Cocoș, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, în condițiile în care Udrea declara încasarea de dividende de la această societate.

Președintele PMP, deputatul Elena Udrea, a fost adusă de anchetatori, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), ea spunând la intrare că nu știe de ce a fost citată cu mandat și că, probabil, este vorba despre dosarul Microsoft.

Și fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost adusă, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiată, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Mai multe detalii pe Mediafax