DNA nu a furnizat jurnalistilor stenogramele din dosarul „Valiza” (Mediafax)

Apropo.ro / 10.02.2009, 17:09
DNA nu a furnizat jurnalistilor stenogramele din dosarul
DNA neaga faptul ca ar fi furnizat copii ale rechizitoriului sau ale altor documente din dosarul "Valiza", in care este judecat finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru fapte de coruptie, scrie Mediafax.

In ultimele saptamani, in spatiul public s-a incercat, in mod eronat, acreditarea ideii ca DNA a dat publicitatii transcrierea convorbirilor telefonice realizate si valorificate la solutionarea dosarului penal cunoscut in mass-media sub numele de «Dosarul Valiza», dosar in care un numar de persoane au fost trimise in judecata, in legatura cu infractiuni de coruptie adiacente unor meciuri de fotbal", se arata intr-un comunicat al DNA.

De asemenea, DNA precizeaza ca nu a dat publicitatii copii ale rechizitoriului sau ale altor documente din dosarul respectiv si, prin urmare, nici copii ale proceselor verbale de redare a discutiilor telefonice inregistrate potrivit legii.

Nici in aceasta situatie, nici in cazul celorlalte dosare penale cu care DNA a sesizat sau va sesiza instantele de judecata, DNA nu elibereaza copii ale rechizitoriilor, instantele fiind singurele in masura sa decida asupra conditiilor si circumstantelor in care aceste documente devin publice. In consecinta, cu atat mai putin, DNA nu a eliberat copii ale inscrisurilor care reprezinta mijloace de proba, continute in dosare", se mai sublineaza in comunicat.

In finalul documentului citat se precizeaza ca inregistrarea convorbirilor telefonice sau a comunicarilor s-a realizat cu autorizarea motivata a judecatorului, toate acestea fiind valorificate numai in scopul solutionarii cauzei si al argumentarii actului de inculpare.