„Doamna Ministru” (Madam Secretary) şi „Preşedinte de rezervă” (Designated Survivor) încep jocurile politice

Apropo.ro / 04.04.2019, 14:51
„Doamna Ministru” (Madam Secretary) şi „Preşedinte de rezervă” (Designated Survivor) încep jocurile politice
Doamna Ministru” (Madam Secretary) şi „Preşedinte de rezervă” (Designated Survivor), cele două noi seriale politice din grila AXN, au premiera în această seară, de la ora 21.00, respectiv 22.00

Téa Leoni o interpretează pe Elizabeth McCord, Secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, care se ocupă cu determinare de diplomaţia internaţională şi nu respectă mereu protocolul când negociază probleme globale şi domestice, atât la Casa Albă, cât şi acasă, în „Doamna Ministru”. Profesoară de colegiu şi fostă analistă CIA care şi-a părăsit locul de muncă din motive etice, Elizabeth se întoarce în viaţa publică la cererea preşedintelui Conrad Dalton (Keith Carradine), care apreciază valorile apolitice ale lui McCord, cunoştinţele ei despre Orientul Mijlociu, flerul pentru limbile străine şi gândirea ei revoluţionară. Echipa lui McCord este formată din şeful de cabinet, Nadine Tolliver (Bebe Neuwirth), scriitorul de discursuri Matt Mahoney (Geoffrey Arend), coordonatorul de presă Daisy Grant ( Patina Miller) şi fermecătorul asistent Blake Moran (Erich Bergen).

În timp ce McCord dezbate problemele lumii a treia, negociază cu fineţe cu demnitari străini şi se luptă cu Russel Jackson (Željko Ivanek), şeful de cabinet al Preşedintelui, totul pare doar o încălzire pentru ceea ce o aşteaptă când ajunge acasă la Henry (Tim Daly) şi cei trei copii. Politica şi compromisul au un cu totul alt sens acasă.
Întrebată ce a atras-o la acest rol, Leoni a răspuns  “Nu este oare visul oricărei fetiţe să crească şi să devină Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii? Am avut şansa să-mi împlinesc acest vis din copilărie”.

De la ora 22:00, acţiunea se mută în Biroul Oval în Preşedinte de Rezervă. Kiefer Sutherland îl interpretează pe Tom Kirkman, un membru al cabinetului care este numit, dintr-o dată, Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, în urma unui atac catastrofal asupra Capitoliului în timpul discursului despre Starea Naţiunii. În acest thriller dramatic, Kirkman încearcă să îşi protejeze ţara şi familia, în timp ce navighează pe o arenă politică instabilă şi încearcă să-l găsească pe cel responsabil pentru atac.

“Cred că este un om plin de compasiune, una dintre marile sale calităţi este că îi pasă cu adevărat de oamenii care sunt mai puţin norocoşi, ceea ce îl pune în dificultate în postura de Preşedinte. Mai mult, este şi un soţ şi un tată bun. Să priveşti cum cineva cu o inimă atât de generoasă precum Tom Kirkman ajunge unul dintre cei mai puternici oameni din lume nu este pentru cei slabi de înger”, şi-a caracterizat Sutherland personajul Tom Kirkman.

Din distribuţie mai fac parte Natasha McElhone (Alex Kirkman), Adan Canto (Aaron Shore), Italia Ricci (Emily Rhodes), LaMonica Garrett (Mike Ritter), Tanner Buchanan (Leo Kirkman), Kal Penn (Seth Wright) şi Maggie Q (Hannah Wells).

În fiecare joi seara, de la ora 21.00, telespectatorii vor intra în lumea politicii americane şi nu numai, vor afla cum se iau anumite decizii şi vor trăi momente pline de suspans şi situaţii-limită alături de cele două personaje principale – Elizabeth McCord şi Tom Kirkman.

Tags: