Doamna Yu, milionara care mătură străzile

De: Marian Andrei / 23.01.2014, 10:30
Doamna Yu, milionara care mătură străzile
Prezență deja obisnuită pe străzile orașului Wuhan din China, unde mătură trotuarele și golește coșurile de gunoi, doamna Yu are o poveste puțin mai neobișnuită.

Asta pentru că Youzhen Yu este o măturătoare neobișnuită: ea este milionară, deținând 21 de proprietăți, între care 17 blocuri de apartamente de închiriat.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Într-un mod cu totul neobișnuit pentru cultura occidentală, în loc să profite de bunăstarea ei materială dobândită în ani de tranzacții imobiliare, femeia în vârstă de 53 de ani a ales să se angajeze la serviciul de salubritate al orașului Wuhan, având în „grijă” unul dintre bulevardele centrale, în lungime de 3,5 kilometri. Pentru munca depusă, femeia este plătită de municipalitate cu 150 de euro lunar.

Potrivit presei din China, Yu face acest lucru pentru a demonstra copiilor ei că banii trebuie câștigați prin muncă. Se pare că exemplul personal a „prins”, băiatul ei fiind angajat ca șofer pentru un salariu de aproximativ 250 de euro pe lună, iar fiica sa câștigând aproape 400 de euro, pentru o slujbă „confidențială”. 

Averea doamnei Yu a fost făcută în urma reformelor fiscale din anii ’80. Profitând de politicile fiscale relaxate, Yu și soțul ei au construit trei imobile cu cinci etaje, pe care le-au închiriat. De aici, totul a decurs mai simplu, banii încasați din chirii fiind folosiți pentru construcția altor imobile, ajungând ca acum să dețină nu mai puțin de 21 de proprietăți.

Și chiar dacă acum banii îi intră în cont mai repede decât se adună gunoiul pe străzile din Wuhan, femeia nu își dorește o viață de huzur, ci preferă să muncească la salubrizarea orașului.