Doamnelor şi domnilor, Jamie Oliver!

De: Mioara Tronaru / 05.07.2012, 07:00
Doamnelor şi domnilor, Jamie Oliver!
La TV Paprika, luna iunie a fost declarată luna maestrului bucătar Jamie Oliver. Patru seriale în premieră vă aşteaptă aici şi în toate patru, maestru de ceremonii este renumitul bucătar britanic.

Un festival fabulos cu Jamie Oliver
Din 7 iulie, Jamie Oliver vă invită la un festival fabulos, care are loc în fiecare vară în Londra. Evenimentul durează trei zile şi este renumit pentru mâncarea bună servită şi pentru muzica live. Festivalul se numără printre cele mai importante evenimente din Marea Britanie la care participă trupe şi artistişti renumiţi dar şi adevăraţi maeştri gastronomici. In fiecare episod, Jamie vă va răsfăţa cu cele mai apetisante mâncăruri de vară, iar trupe faimoase vă vor încânta auzul.

Jamie OliverMarea Britanie prin ochii lui Jamie Oliver
Din 9 iulie, intrăm în lumea preparatelor britanice. Secolele de invazie şi colonizarea au transformat Marea Britanie într-o ţară cu o cultură gastronomică unică. Jamie vă invită să îi fiţi alături prin călătoriile sale din Yorkshire, Midlands, Essex, Londra, Bristol şi Somerset. Vă va prezenta cultura şi tradiţiile fiecărui loc în parte şi nu se va opri decât pentru a găti câteva reţete tradiţionale, printre care se numără: plăcintă cu carne şi rinichi, tarte umplute cu fructe uscate, brioşe delicioase şi multe, multe altele. „Această serie este un adevărat tribut adus gastronomiei britanice şi oricine se uită la emisiune va înţelege că tradiţiile îmbinate cu noile curente au făcut din bucătăria britanică una dintre cele mai apreciate bucătării din lume”, spune Jamie Oliver.

Din grădina lui Jamie Oliver
In noul sezon, care începe din 24 iulie, bucătarul revine pe micile ecrane şi face ce ştie el mai bine – găteşte la el acasă, folosind ingrediente simple şi accesibile. Legumele şi fructele pe care le foloseşte sunt cele care cresc în propria sa grădină. Fiecare episod se axează pe câte o legumă sau un soi de legume. Jamie va prezenta diferite soiuri de roşii şi vă va învăţa cum să preparaţi garnituri delicioase din cartofii crescuţi în grădinile proprii.

O zi de vară cu Jamie Oliver
In zilele călduroase de vară este o adevărată plăcere să găteşti şi să serveşti masa afară. Din 27 iulie, Jamie va găti mâncăruri uşoare de vară. El se va întoarce la ingredientele de bază şi va găti în stilul lui Huckleberry Finn: carne de porc la foc, peşte marinat într-o găleată veche şi prăjiturele făcute de cei mici, dar fără ca aceştia să se atingă de cuptor. O parte din emisiune este filmată la Festivalul Culinar din Londra. Show-ul surprinde energia şi entuziasmul specifice unei zile de vară, iar Jamie prezintă reţete pe măsură: de la pui gătit în stil marocan la burgeri din miel, păstrăv crocant, dopsa (mâncare specific indiană) şi budinci delicioase.

Mioara Tronaru