Doamnelor și domnilor, MAȘINA ANULUI 2013 este…

De: Marian Andrei / 29.03.2013, 10:30
Doamnelor și domnilor, MAȘINA ANULUI 2013 este...
Un juriu format din jurnaliști a desemnat, ieri, la Salonul auto de la New York, mașina anului la nivel mondial - The Car of the Year.

Noua „regină” a mașinilor este generația a șaptea a modelului Volkswagen Golf, care a atras cele mai multe aprecieri din partea juriului. Acesta este primul titlu de Mașina Anului câștigat de un model Volkswagen după 1992, când același model, dar din generația a treia, a întrunit sufragiile juriului. 

Vezi prognoza meteo din România.

Noul automobil este mai lung, mai încăpător, mai jos și mai sportiv decât varianta pe care o înlocuiește, fiind și mai eficient din punctul de vedere al consumului de carburant.

„Pentru mine această mașină este o bijuterie”, a declarat și Rainer Michel, vicepreședinte al Volkswagen of America.

Variantele de bază sunt Golf pe benzină, diesel Golf TDI și cea sport, Golf GTI. Prețul VW Golf 2013 pornește de la 18.095 euro, dar modelele cu opționale depășesc 20.000 de euro și pot ajunge chiar la 30.000 de euro.

În gneral, modelele hatchback sunt dificil de vândut pe piața americană, dar VW și alte companii încearcă să schimbe situația prin introducerea unei noi generații de mașini, cu design european atractiv, performanțe decente, consum eficient de carburanți și echipare premium. Între modelele care atacă piața americană se afșă Mazdaspeed3, Fiat 500 Abarth sau Ford Focus ST.