Doar o repriza buna

Apropo.ro / 14.01.2002, 09:22
Doar o repriza buna
Norvegia s-a impus si în meciul retur cu România, învingînd ieri, la Oradea, cu 27-23. Echipa noastra masculina nu mai poate ajunge în playoff-ul pentru CM din 2003 "Nationala" masculina a fost învinsa de Norvegia si în meciul retur al grupei a 4-a din preliminariile CM din 2003, dupa ce în

Norvegia s-a impus si în meciul retur cu România, învingînd ieri, la Oradea, cu 27-23. Echipa noastra masculina nu mai poate ajunge în playoff-ul pentru CM din 2003

„Nationala” masculina a fost învinsa de Norvegia si în meciul retur al grupei a 4-a din preliminariile CM din 2003, dupa ce în tur pierduse cu 13-27. Nordicii s-au impus ieri, la Oradea, cu 27-23 (15-7), soarta întîlnirii fiind pecetluita înca din prima repriza, cînd românii au facut mai mult figuratie pe teren. Cu toate acestea, cei aproximativ 2.500 de spectatori au încurajat în permanenta echipa antrenata de Radu Voina.

„Rezultatul dovedeste diferenta de valoare dintre handbalul românesc si cel german. Nu spun cel norvegian pentru ca întregul lot al adversarilor nostri, cu o singura exceptie, evolueaza în campionatul Germaniei, considerat cel mai puternic din lume. Noi am jucat azi doar o singura repriza, a doua, pe care ne-am adjudecat-o, dar asa nu poti cîstiga un meci”, a caracterizat Voina partida.

Prezent la Oradea, împreuna cu secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, presedintele forului din Bucuresti, Cristian Gatu, a spus ca „în ciuda rezultatului de pe tabela, sînt optimist. Avem o generatie tînara, sîntem la început de drum. Cred ca, bazîndu-ne pe acest lot, completat cu doi-trei jucatori din strainatate, s-ar putea alcatui o nationala competitiva”. Pentru România au marcat cîte 4 goluri Petrea, Cian, Bibirig si Pârâianu. Urmatorul meci al „nationalei” e programat miercuri, contra Slovaciei, tot la Oradea (ora 17:30).

Oltchim a facut egal

Vicecampioana României a luat o optiune serioasa pentru calificarea în „optimile” Cupei Cupelor dupa ce a terminat la egalitate partida sustinuta sîmbata în deplasare în fata echipei cehe Novesta Zlin. Vîlcencele s-au aflat tot timpul în avantaj, conducînd la pauza cu 14-13, iar în minutul 55 cu 25-22. „Pe final nu s-au mai concentrat, s-au vazut prea devreme cîstigatoare si gazdele au egalat”, a declarat presedintele clubului oltean, Ioan Gavrilescu, prezent la partida din Cehia. „Nu sînt multumit de evolutia handbalistelor noastre care, dupa primele minute, si-au dat seama ca întîlnesc un adversar mai modest si au jucat la ralanti. Diferenta reala, dupa valoarea loturilor, era de cel putin 5 goluri în favoarea noastra”, a spus Gavrilescu.

Bossul oltean a laudat ambitia echipei gazda care, impulsionata de cei peste 1.000 de spectatori, a pus de multe ori probleme teamului român. „Pentru retur nu cred ca trebuie sa ne facem probleme, dar nici sa ne consideram dinainte calificati. Mai ales ca s-au mai vazut surprize”, a încheiat presedintele Oltchimului. Au marcat pentru vîlcence Gogîrla 7 goluri, Varzaru 4, Stoica, Gheorghe, Radcenko cîte 3, Ilie 2, Luca, Traistaru si Bora cîte 1. (Marian Ursescu)

Au batut o suportera stelista

Reprezentanta României în Challenge Cup, Rapid Bucuresti, a învins sîmbata echipa italiana EOS Siracusa cu 39-16 (18-7). Elevele antrenorului Vasile Margulescu s-au dezlantuit spre finalul primei reprize, cînd adversarele nu au mai putut face fata ritmului debordant, iar extrema dreapta Nicoleta Gîsca a înscris gol dupa gol. În partea a doua, tehnicianul bucurestean a trimis în teren rezervele, dar nici asa Siracuza n-a contat decît prin românca Gabriela Manea, autoare a 10 goluri.

Pe parcursul întîlnirii a existat si un moment tensionat, dar nu pe teren, ci în tribune. O spectatoare a fost luata la bataie pentru ca avea pe cap o caciula cu însemnele campioanei României la fotbal, Steaua Bucuresti. În apararea fetei a sarit un barbat înalt, antrenor de baschet în cadrul clubului giulestean, dar si acesta a fost lovit de un suporter cu un fular alb-visiniu la gît. Rapidul are sala suspendata în campionat, în urma incidentelor provocate de suporteri în sezonul trecut la partida cu Oltchim.
Sursa:www.prosport.ro