DOAR TU SI EU. AL TREILEA E IN PLUS!/YOU, ME AND DUPREE

Apropo.ro / 18.10.2006, 15:46
DOAR TU SI EU. AL TREILEA E IN PLUS!/YOU, ME AND DUPREE
Mai multe dintre cele mai mari talente de comedie din lumea filmului de astazi s-au adunat pentru a spune povestea unui tânar simpatic, bine intenționat, dar reținut, care-și scoate din minți prietenii, în noua comedie Doar tu si eu. Al treilea e in plus- Doar tu si

Mai multe dintre cele mai mari talente de comedie din lumea filmului de astazi s-au adunat pentru a spune povestea unui tânar simpatic, bine intenționat, dar reținut, care-și scoate din minți prietenii, în noua comedie Doar tu si eu. Al treilea e in plus- Doar tu si eu.

Al treilea e-n plus. Owen Wilson aduce acum în atenția publicului ultimul sau personaj – un celibatar cu suflet liber și un oaspete permanent – Randolph Dupree. Kate Hudson o interpreteaza pe Molly Peterson, o profesoara înțelegatoare, mireasa celui mai echi prieten al lui Dupree, Carl (Matt Dilon).

Alaturându-se acestui trio, dublu-câștigator al premiului Oscar, Michael Douglas joaca rolul tatalui lui Molly, Dl. Thomson, în timp ce Seth Rogen îl interpreteaza pe Carl și pe bunul amic al lui Dupree, Neil.

În Doar tu si eu. Al treilea e in plus, Carl și Molly întâmpina un singur obstacol nefericit în noua lor lume a casatoriei construita atât de perfect: Dupree. Un leneș cu suflet de poet, Dupree nu pare sa primeasca o pauza de la The Man. Atunci când își ia o saptamâna libera pentru a merge la nunta celui mai bun prieten, Carl, cu Molly, în Hawaii, șeful lui Dupree îi lasa de înțeles acestuia ca-și va pierde locul de munca. Acum, fara un loc de munca, fara mașina și evacuat din casa în care locuia, trebuie sa stea cu familia Peterson pentru cateva zile; bine, poate pentru o luna sau mai mult …

Pentru început, Carl este încântat sa-l aiba ca oaspete pe Dupree, în timp ce Molly trebuie sa-și reprime furia și sa asculte povestirile bine-intenționate ale lui Dupree. Dar, cu cât Carl se cufunda mai mult în afacerea lui în plina dezvoltare în construcții, acesta își da seama ca este greu sa faca fața și lui Dupree, și noilor sale responsabilitați. Cu cât timpul trece, oaspetele lui și al lui Molly își folosește timpul liber pentru a deveni o companie pentru aceasta din urma, inducându-i astfel lui Carl noi tendințe de munca disperata fara oprire. Chiar și tatal lui Molly începe sa fie încântat de înțelepciunea lipsita de griji a lui Dupree, frustrându-l pe Carl tot mai mult.

Curând, toata lumea (cu excepția lui Carl), încearca sa-i ofere acestuia un sprijin. Dar odata ce amicul nostru neastâmparat sta deja prea mult în casa Peterson, cei trei nu se simt doar înghesuiți…dar devin chiar o catastrofa comica. În momentul în care cuplul Carl-Molly a crezut ca și-a dus la îndeplinire ideile legate de un mariaj perfect, dragul lor prieten le aduce aminte zilnic ca gasirea în propria persoana in genul Dupree ar putea fi unul dintre cele mai ascunse secrete ale vieții.

Pentru toți cei care au trait vreodata stând la locul lor sau au mers acolo unde i-a suflat vântul, iata ca le este adusa aceasta comedie regizata de frații Anthony și Joe Russo.

DESPRE PRODUCȚIE
Probabil ca el este ultimul dintre prietenii noștri care nu s-a casatorit înca. Ori poate el este acel prieten bine intenționat care doarme pe canapeaua ta mai mult decat se credea atunci când vine în vizita în vacanța și insista sa mergeți în fiecare noapte sa beți o bere. Care dintre noi nu are un „Dupree”? Exact acest arhitip de personaj l-a inspirat pe scenaristul Michael Le Sieur sa scrie Doar tu si eu. Al treilea e in plus.

„Ideea mi-a venit în timpul propriei mele nunți în urma cu un an și jumatate”, spune Le Sieur. „Era o vreme în care mai mulți dintre prietenii mei se casatoreau, iar nașul meu venea la majoritatea dintre nunțile acestora. El era acela care era ‘întotdeuna nașul, dar niciodata mireÂ’ – așa numitul orfan al grupului. M-am gândit ca ar putea fi o idee nemaipomenita pentru un film: doi tineri, care sunt foarte buni prieteni, pâna când unul ditre ei încalca regulile și își gasește o soție”.

În timp ce Le Sieur înainta tot mai mult în scrierea scenariului, Dupree prindea viața, iar scenaristul a realizat curând ca personajul sau inspira o mare atracție. Cuvintele de pe foile lui spuneau tare: nu exista persoana care sa nu aiba un Dupree în viața lui sau a ei.

„Owen Wilson s-a implicat în proiect din timpul dezvoltarii acestuia”, explica scenaristul. „Lucram la aceeași agenție, iar managerul meu i-a înmânat lui Owen prima versiune a scenariului. Întotdeauna mi l-am dorit ca actor pentru un rol ca acesta. Contribuția lui stralucește în tot scenariul filmului, inclusiv asupra inventarii unor personaje”.

Producatorul Scott Stuber a ales ca Doar tu si eu. Al treilea e in plus sa fie unul dintre primele sale proiecte.

„Am simțit ca Doar tu si eu. Al treilea e in plus va fi un mare succes universal al genului”, spune Stuber. „Este un rol haios, unic și perfect pentru Owen Wilson. Aceasta este o poveste nemaipomenita despre casatorie, prietenie și familie. Primul lucru la care mi-aduc aminte ca m-am gândit a fost, „Îl cunosc pe acest om DupreeÂ…și mulți alți oameni la fel”.

În abordarea acestui rol, Wilson și Le Sieur au fost de acord asupra faptului ca una dintre cheile spre credibilitatea filmului era asigurarea faptului ca Dupree sa mențina acea lipsa de viclenie, în ciuda catastrofei pe care o creeaza pentru Carl și Molly.

Pentru Wilson, scenariul a reprezentat acel tip de comedie la care se putea foarte ușor adapta. „A fost distractiv sa particip la creearea acestui scenariu”, spune actorul / producatorul. „Atât eu, cât și Mike am considerat aceleași faze ca fiind comice, așa ca am râs foarte mult”.

Wilson continua, „Unul dintre secretele cunoașterii personajului Dupree este relația acestuia cu copiii vecinilor. Atunci când se muta în casa lui Carl și a lui Molly, el își face mai mulți prieteni printre copii, decât printre adulți. El vorbește limba lor, pentru ca el însuși este ca un copil. Nu a fost foarte greu pentru mine, pentru ca și eu înca mai împartașesc puțin aceasta calitate”.

Cu o echipa de producție stabilita și pregatita pentru a începe și un scenariu viabil pentru a putea fi filmat, Wilson, Stuber și Parent trebuiau acum sa aleaga regizorul. Inițial au fost luați în considerare un numar de mai mulți regizori, dar în momentul în care frații Russo s-au aratat interesați de scenariul lui Dupree, producatorii au știut ca au gasit exact ceea ce cautau.

Regizorul Joe Russo spune, „Ceea ce ne-a atras cu adevarat la acest proiect a fost subiectul lui. Filmul reprezinta multa dragoste și prietenie. Au loc întâmplari extrem de dinamice între toate personajele, dar este de fapt un film despre adevarata prietenie”.

„Mi s-a parut o idee extraordinara și iconica”, reflecta Anthony Russo. „Este vorba despre acel moment din viața în care buna prietenie dintre doi oameni se altereaza din cauza relației unuia dintre aceștia cu o femeie”.

„E o colaborare interesanta munca cu acești doi frați”, spune Wilson, „este ca și cum ai putea trage cu urechea la ceea ce se întâmpla în capul lor. Amândoi se implica foarte mult pentru fiecare aspect regizoral. Cum nu întotdeauna sunt de acord unul cu altul, noi putem auzi întreg procesul – un avantaj unic, inexistent când exista un singur regizor. Nu am știut niciodata ce se întâmpla în mintea unui regizor atunci când acesta ia deciziile, dar Anthony și Joe ne iau și pe noi în acest domeniu privat atunci când vorbesc între ei. Ei au un ritm familial natural, foarte potrivit pentru un film”.

„Cele mai bune performanțe și realizari sunt rezultatul unei colaborari strânse”, spune Parent. „Anthony și Parent au înțeles perfect acest lucru, iar aceasta comedie a adus multa voie buna în timpul filmarilor. Credeți-ma, atunci când actorii se simt bine și se distreaza în timpul filmarilor, acest lucru este transmis și pe ecran”.

Cu Owen Wilson stabilit ca fiind interpretul rolului principal, echipa de producție și-a îndreptat atenția catre gasirea actorilor potriviți pentru celelalte roluri cheie. Primul punct pe lista lor era gasirea actorilor care sa-i interpreteze pe Molly și Carl Peterson, noua mireasa și noul mire care sa devina ținta adulației lui Dupree.

Toți, atât Wilson și Le Sieur, cât și Stuber, Parent și frații Russo, au fost de acord cu faptul ca Molly ar trebui sa fie absolut adorabila și placuta. Unul dintre primele nume la care s-au gândit a fost Kate Hudson. „Kate este atât de adorabila, încât aduce o stralucire unica geniala personajului sau. E luminoasa, deschisa, și împraștie lumina în jurul ei, ceea ce va face publicul sa-și dea seama imediat de ce o iubește Carl atât de mult”, spune Le Sieur.

„A fost mult mai greu decât îmi închipuiam ca va fi, pentru ca daca nu te implici cu adevarat, nu iese nimic”, spune Kate.

Personajul lui Matt Dillon, Carl, este partenerul din film al lui Kate Hudson. Acesta suporta cea mai mare schimbare pe parcursul filmului. La început, Carl este omul perfect, care le are pe toate: este de încredere, este sexy, inteligent și proaspat casatorit cu fiica șefului lui.Dar povestea înainteaza odata cu el, astfel ca Â…din nefericire, merge în direcția greșita.

Pentru Dillon, Doar tu si eu. Al treilea e in plus a reprezentat șansa de a interpreta un personaj nu doar clasic atașat excesiv de munca lui. „Carl este de fapt personajul principal al acestei povești, care este de fapt jurnalul vieții lui”, spune Dillon. ” Reacția lui Carl la toata nebunia ce are loc în jurul sau este ceea ce face ca lucrurile sa devina interesante – chiar și atunci când acțiunile lui fac doar ca lucrurile sa mearga și mai rau.

Distribuția de vis a fost completata de Michael Douglas, care a acceptat sa-l interpreteze pe tatal lui Molly. El aduce instantaneu o identificare a personalitații personajului Dl. Thomson, un om care duce greutatea unei puteri și a unei averi imense.

Regizorul Anthony Russo spune, „Thompson este acel om fabulos de bogat, așa ca ne-am dorit un actor care sa fie tatal unei fete care sa-l intimideze cu adevarat pe Carl. Și iata-l pe Michael Douglas. „Nu joc în comedii atât de des”, recunoaște actorul, ” așa ca atunci când am primit și citit scenariul, am vazut în acesta șansa de a de a ma distra copios. Chiar am fost încântat de ideea de a nu juca un rol principal. Scopul personajului meu în acest film este de a-l pune la încercare în cele mai diverse situații pe Carl pentru a vedea ce fel de ginere va fi acesta pe viitor.

Douglas glumește, „Nu cred ca voi primii prea multe voturi de simpatie pentru acest rol, dar cine le numara?”

Astfel, echipa a fost încântata ca a adunat o distribuție atât de talentata, laudând de altfel și pe actorii din rolurile secundare ca: Seth Rogan, Bill Hader și Harry Dean Stanton.

Cu distributia deja stabilita, echipa de producție a început filmarile pe 7 octombrie, 2005, sub soarele încântator din Kaawa, Hawaii. De asemenea, mai târziu filmarile au avut loc și în Los Angeles, pentru lecțiile predate de Molly la o școala din estul Los Angelesului, pâna la San Pedro, unde campionul de șapte ori al Turului Franței, Lance Amstrong își face o apariție camee pe vasul de pescuit al Dl. Thomson.

Dar apariția lui Amstrong în film nu este doar trecatoare, el devenind o obsesie pentru Dupree, un exemplu de atingere a succesului, un eoru și o sursa de inspirație.

Amstrong, care a mai aparut și în filmul Dodgeball: A true Underdog Story, spune, „Ma interpretez chiar pe mine ca om și cred ca este mult mai ușor sa interpretezi pe altcineva. Nu am luat niciodata lecții de drama și film în școala, așa ca acest tip de cariera este doar o diversificare a carierei mele ca atlet”.

Concluzionând Joe Russo spune, „Speram ca vom reuși sa transmitem publicului tot ceea ce ne-am dorit sa transmitem: cât de mult ține Dupree la cel mai bun prieten al sau, Carl. Ei intra într-un conflict imens, pentru ca apoi sa gaseasca fiecare drumul catre celalalt și sa se împace. Totul se întâmpla în inima lui Dupree”.

DESPRE DISTRIBUȚIE
OWEN WILSON (Randolph Dupree / Producator) și-a demonstrat talentul la Hollywood atât ca actor, ca scenarist și ca producator pentru mai multe filme. Vara trecuta, Wilson a jucat în comedia de succes Wedding Crashers, alaturi de Vince Vaughn. Înaite de acest rol, Wilson a putut fi vazut în filmul regizat de Wes Anderson, The Life Aquatic With Steve Zisou, alaturi de Bill Murray, Angelica Huston, Willem Dafoe, Cate Blanchett și Jeff Goldblum. În 2004, Wilson a jucat alaturi de Ben Stiller în Starsky and Hutch, film regizat de Todd Phillips. Wilson a mai lucrat cu Wes Anderson la primul film al acestuia Bottle Rocket, și la The Royal Tenenbaums – Wilson fiind co-scenarist pentru ambele filme și facând parte din distribuție. De asemenea, Wilson a fost producator executiv și a fost co-scenarist al celui de-al doilea film regizat de Anderson, Rushmore. A mai fost și producator asociat al filmului câștigator al unui premiu Oscar®, As Good as It Gets. Wilson jucat în mai multe filme, printre care: I Spy; Behind Enemy Lines; Zoolander; Meet the Parents; Shangai Noon; și continurea de succes, Shangai Knights, alaturi de Jackie Chan; Armageddon; The Minus Man; și The Cable Guy. Wilson va aparea în Septembrie în The Wendell Baker Story, un film regizat de frații Andrew și Luke.

KATE HUDSON (Molly Peterson) a obțnut Premiul Globul de Aur, o nominalizare la Premiile Oscar® pentru ‘Cea mai buna Actrița în Rol SecundarÂ’ și o nominalizare la premiile BAFTA pentru ‘Cea mai Buna ActrițaÂ’, cu rolul din filmul Almost Famous, regizat de Cameron Crowe. Hudson și-a facut debutul în 200 Cigarettes, jucând alaturi de Ben Affleck, Courtney Love și Christina Ricci. De asemenea, a mai jucat în: Desert Blue; Gossip; Dr. T & the Women, alaturi de Richard Gere, Helen Hunt, Laura Dern și Liv Tyler; About Adam; The Four Feathers, filmat în Londra, alaturi de Heath Ledger și Wes Bentley. Actrița, alaturi de Matthew McConaughey, a mai jucat în comedia romantica de succes How to Lose a Guy in 10 Days, film care a avut încasari de peste 100 de milioane dolari numai în S.U.A.. Kate Hudson a mai jucat în filme ca: Alex & Emma, alaturi de Luke Wilson, pentru regizorul Rob Reiner; Le Divoerce, alaturi de Naomi Watts, Glenn Close, Stockard Channing, Sam Waterston, Leslie Caron și Stephen Fry; Raising Helen, în rolul principal. Cel mai recent a putut fi vazuta în Skeleton Key, alaturi de Gena Rowlands, Peter Sarsgaard și John Hurt, film regizat de Iain Softley pentru Universal Pictures.

MATT DILLON (Carl Peterson) are o cariera de succes de peste doua decade. De la debutul din The Outsiders, pâna la ThereÂ’s Something About Mary, Dillon a dovedit ca este unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, jucând în cele mai diverse roluri. Cel mai recent, Dillon a jucat rolul unui polițist rasist în filmul lui Paul Haggis, Crush. Acest rol i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar®, Premiul Globul de Aur, Premiul Screen Actors Guild, premiul CriticsÂ’Choice, Premiul BAFTA și un Premiu Independent Spirit. Imediat dupa Doar tu si eu. Al treilea e in plus, Matt îl va interpreta pe Charles Bukowski în Factotum. Dillon a mai aparut în filme ca: Drugstore Cowboy; Beautiful Girls, alaturi de Uma Thurman și Natalie Portman; Singles; In & Out, alaturi de Kevin Kline; Albino Alligator, regizat de Kevin Spacey; Rumble Fish, regizat de Francis Ford Coppola; The Flamingo Kid; To Die For, alaturi de Nicole Kidman; Wild Things. De curând, Dillon și-a facut debutul regizoral cu filmul City of Ghosts, în care a și jucat alaturi de Gérard Depardieu, Stellan Skarsglrd și James Caan. Actorul și-a facut debutul regizoral în televiziune în 1997 cu un episod al serialului HBO, Oz.

MICHAEL DOUGLAS (Mr. Thompson) este un actor cu o vasta experiența de peste 30 de ani în teatru, film și televiziune, ajugând în atenția publicului cu rolul din producția independenta din 1975 câștigatoare a Premiului Oscar®, One Flew Over the CuckooÂ’s Nest. Fiul lui Kirk și al Dianei Douglas, Michael s-a nascut în New Jersey. În 1968 el s-a mutat în New York pentru a studia la American Place Theatre și la The Neighborhood Playhouse, aparând în câteva producții. Debutul și l-a facut cu rolul principal din adaptarea ecranizata a lui John Weston a romanului Hail, Hero! Cel de-al doilea rol al sau a fost cel din Adam at 6A.M. (1970).Printre primele filme în care a jucat se enumera: Summertree (1971), film produs de casa de producție Bryna Company a tatalui sau Kirk Douglas; Napoleon and Samantha (1972). Îndelung interesat de producerea unei ecranizari a romanului lui Ken Kesey One Flew Over The CuckooÂ’s Nest, Douglas a obținut drepturile de producție a filmului de la tatal sau. Un succes comercial și mult apreciat, One Flew Over the CuckooÂ’s Nest a obținut cinci Premii Oscar® pentru: ‘Cel mai Bun RegizorÂ’, ‘Cel mai Bun Scenariu AdaptatÂ’, ‘Cel mai Bun ActorÂ’, ‘Cea mai Buna AcrițaÂ’ și ‘Cea mai Buna ImagineÂ’, aducând un profit de peste 180 de milioane de dolari din încasari. Urmatorul proiect produs a fost The China Syndrome (1979), pentru care a obținut nominalizari la Premiile Oscar® pentru Jack Lemmon și Jane Fonda, cât și pentru ‘Cel mai Bun Scenariu OriginalÂ’. În ciuda unei cariere de succes ca producator, Douglas și-a continuat și cariera ca actor, jucând în filme ca: Coma (1978); ItÂ’s My Turn (1981); The Star Chamber (1983); Running (1979); A Chorus Line (1985); Romancing the Stone (1984); The Jewel of the Nile (1985). Douglas s-a întos pe ecrane în 1987 aparând în doua dintre cele mai mari succese ale anului: Fatal Attraction și Wall Street, acesta din urma aducându-i un Premiu Oscar® pentru ‘Cel mai Bun ActorÂ’. A jucat mai apoi în Black Rain (1989) și în The War of the Roses (1989). În 1992 a jucat alaturi de Sharon Stone în thriller-ul erotic Basic Instinct, unul dintre filmele cu cele mai mari încasari din acel an. Una dintre cele mai apreciate interpretari ale lui Douglas a fost cea din controversata drama Falling Down, în care a jucat alaturi de Robert Duvall. A mai jucat în: 1994 în Disclosure; 1995 The American President, interpretând rolul principal; 1997 în The Game; 1998 în A Perfect Murder; 2001 în One Night at McCoolÂ’s; 2000 în Wonder Boys; 2000 în Traffic; 2001 DonÂ’t Say a Word. În anul 2002, Douglas a primit o nominalizare la Premiile Emmy pentru rolul episodic din serialul Will & Grace. În 2003, Douglas a jucat în doua filme: It Runs in the Family, alaturi de tatal sau, Kirk Douglas, mama sa, Diana Douglas, și de fiul sau, Cameron Douglas; comedia The In-Laws, alaturi de Albert Brooks. În 1998, Douglas a fost numit Mesagerul Pacii de catre secretarul-general al Națiunilor Unite, Kofi Annan.

DESPRE REALIZATORII FILMULUI
ANTHONY & JOE RUSSO (regizori) și-au facut debutul ca scenariști și regizori cu filmul Pieces, în 1997. Frații Russo au scris și regizat mai apoi Welcome to Collinwood, film produs de Steven Soderbergh și de George Clooney. Cei doi frați și-au facut intrarea în lumea filmului de televiziune regizând episodul pilot al serialului Lucky și mai multe episoade din serialul Fox Arrested Development, care le-a adus un Premiu Emmy pentru ‘Cea mai Buna Regie în ComedieÂ’ pentru munca lor pentru episodul pilot.

MICHAEL LE SIEUR (scenarist) a crescut în California de Sud și a absolvit UCLA în 1994. Michael a intrat la Școala USC de Cinema în 1998, într-un program de scanrii. În 2001 și-a vândut primul scenariu, The Ballad of Paul Finley, Accountant, catre New Line Cinema. A lucrat apoi la mai multe scenarii pentru Fox 2000 și Warner Bros., înainte de a vine Doar tu si eu. Al treilea e in plus catre Universal în 2005. Michael locuiește în prezent în Newport Beach cu soția și fiul sau.

SCOTT STUBER ȘI MARY PARENT (producatori) ) au semnat în august 2005 un accord de exclusivitate ca producator cu Universal Pictures. Stuber și Parent sunt responabili pentru multe dintre cele mai apreciate și de succes producții comerciale ale studioului, printer care: King Kong; Jarhead; A Beautiful Mind; Seabiscuit; Cinderella Man; Munich; Meet the Parents; Meet the Fockers; The Bourne Identity; The Bourne supremacy; franciza The Mummy; franciza American Pie; About a Boy; The 40-Year-Old Virgin; 8 Mile;Friday Nights Lighta; The Family Man; Bring It On; precum și Miami Vice, film ce urmeaza sa apara în curând, cu Jamie Foxx și Colin Farell. De-a lungul ultimei decade, Stuber și Parent au supervizat peste 90 de filme, dintre care peste 20 au adus profit de peste 100 milioane de dolari. Prima lor producție Doar tu si eu. Al treilea e in plus, în care joaca Owen Wilson, Kate Hudson și Matt Dilon ete programata sa fie lansata în iulie 2006. Alte proiecte ale celor doi sunt; The Kigdom, cu Jamie Foxx, Chris Cooper, Jason Bateman și Jennifer Garner; Wolfman, o reecranizare a thrillerului clasic, în care va juca benicio Del Toro; Nerd Camp, cu Seann William Scott; o noua versiune a clasicului serial britanic de televiziune The Prisoner; Gates on Fire, o adaptare de david Self a carții lui Stephen Pressfield; Gonners, dupa un scenario original scris de Jon Whedon (Serenity, X-Men, serialul de televiziune Buffy the Vampire Slayer); Halo, o adaptare dupa renumitul joc pe calculator; Hard Sell, bazat pe cartea lui Jamie Reidy.

UNIVERSAL PICTURES prezinta

DOAR TU SI EU. AL TREILEA E IN PLUS!/YOU, ME AND DUPREE


o producție AVIS-DAVIS / STUBER-PARENT
un film regizat de fratii RUSSO

OWEN WILSON
KATE HUDSON
MATT DILLON

SETH ROGEN
AMANDA DETMER

și
MICHAEL DOUGLAS

Producatori
OWEN WILSON
SCOTT STUBER
MARY PARENT

Producatori executivi
MICHAEL FOTTRELL
SEAN PERRONE
AARON KAPLAN

Scenariul
MICHAEL LE SIEUR

Regia
ANTHONY & JOE RUSSO

Durata: 108 minute


Distribuit în România de: Ro Image 2000
Tags: