Doctor Oz a salvat un pacient chiar în timpul conferinţei sale de la Sala Palatului din Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 25.05.2016, 15:22
Doctor Oz a salvat un pacient chiar în timpul conferinţei sale de la Sala Palatului din Bucureşti
Celebrul Dr. Oz se află în aceste zile în România, unde susţine o conferinţă de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti.

 În timpul evenimentului unui spectator i s-a făcut rău acuzând dureri în piept. Medicul a preluat imediat cazul până la sosirea ambulanţei. Întregul eveniment s-a petrecut în urmă cu câteva minute şi a fost relatat de Dragoş Bucurenci. Iată mai jos cum a decurs totul:

„La conferinţa Dr. Mehmet Oz, unui spectator i s-a făcut rău chiar în timpul părţii a doua a conferinţei. Aproape a leşinat, acuzând dureri în piept, după care s-a prăbuşit pe spaţiul dintre scenă şi primul rând de scaune. Doctorul Oz a coborât imediat de pe scenă şi s-a ocupat de caz. Până la preluarea pe targă, doctorul a vorbit continuu atât cu pacientul, cât şi cu echipajul para-medical venit la faţa locului.

Anca Pascu, organizatoarea, a sunat imediat la 911 şi a chemat echipajul de ambulanţă de la Regina Maria, care a ajuns într-un minut în sală.

Mai mulţi oameni au sărit să ajute, cum se întâmplă (greşit) în astfel de ocazii, dar marea majoritate a celor aproape 2000 de spectatori prezenţi la Sala Palatului au rămas la locurile lor, astfel că nu s-a produs nici panică, nici îmbulzeală.

De fiecare dată când am făcut voluntariat pentru serviciile de urgenţă sau când am urmat un curs de prim ajutor, am învăţat că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face atunci când cineva are nevoie de ajutor de urgenţă este să le laşi spaţiu profesioniştilor să acţioneze. Reflexul de a te îngrămădi, de a da o mână (necerută) de ajutor este greşit şi poate face mai mult rău decât bine.

Chiar ieri am făcut un antrenament demonstrativ cu un echipaj SMURD şi am discutat despre importanţa acestui aspect. Pompierii mi-au spus că unul dintre cele mai dificile lucruri de gestionat la locul unui accident este mulţimea de gură-cască sau de oameni bine intenţionaţi, dar prost informaţi, care cred că ajută când de fapt îngreunează acţiunea de salvare.

Am prezentat zeci de evenimente ca cel de astăzi în ultimii ani şi totuşi este prima oară când unui spectator i s-a făcut rău chiar în sală şi a fost necesară intervenţia echipajului de urgenţă. Vreau să le mulţumesc spectatorilor prezenţi astăzi la conferinţa Dr. Oz la Sala Palatului pentru că s-au comportat atât de puţin senzaţional, atât de ne-spectaculos, într-un cuvânt, atât de civilizat!”.