Doctoriță chineză, condamnată la moarte pentru vânzarea de nou-născuți

De: Marian Andrei / 16.01.2014, 13:30
Doctoriță chineză, condamnată la moarte pentru vânzarea de nou-născuți
O doctoriță obstetriciană din China, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnată la moarte pentru vânzarea a șapte nou-născuți către traficanții de copii.

Zhang Shuxia falsifica rezultatele analizelor astfel încât să rezulte că nou-născuții erau foarte grav bolnavi, după care îi convingea pe părinți să-i lase în grija ei.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cazul a intrat în atenția poliției anul trecut după ce i-a spus unei proaspete mămici că i-a transmis copilului infecții cu sifilis și hepatita B. Zhang a propus ca bebelușul să rămână în îngrijirea spitalului. După acceptul mamei, doctorița a dus copilul sănătos acasă și a contactat un intermediar pentru a lua legătura cu traficanții de copiii.

Părinții au depus o plângere la poliție după ce analizele efectuate la o altă clinică au arătat că mama era perfect sănătoasă.

Polițiștii au descoperit în urma anchetei că doctorița a vândut traficanților șapte copii, pentru care a încasat echivalentul a 16.500 de dolari, în timp ce intermediarul a câștigat dublu, 33.000 de dolari. Șase dintre copii au fost recuperați și înapoiați familiilor lor, în timp ce al șaptelea, o fetiță, a murit și potrivit anchetatorilor, trupul ei a fost aruncat la o groapă de gunoi.

Chiar dacă doctorița a recunoscut faptele și a cerut iertare familiilor victimelor, iar foști pacienți au semnat o petiție în care cereau clemență pentru ea, tribunalul din Weinan a condamnat-o la moarte din cauza „impactului negativ asupra societății” al faptelor.

Totuși, pedeapsa este suspendată timp de doi ani de zile, la sfârșitul cărora, după analizarea comportamentului său, ar putea fi „redusă” la închisoare pe viață.