Doctorul Conrad Murray, vinovat de moartea lui Michael Jackson

Apropo.ro / 08.11.2011, 09:34
Doctorul Conrad Murray, vinovat de moartea lui Michael Jackson
Medicul personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost gasit vinovat de uciderea involuntara a starului, in urma unui proces care a durat peste o luna.

Membrii juriului (sapte barbati si cinci femei) au ajuns la acest verdict dupa doua zile de deliberari, vineri si luni, informeaza bbc.co.uk.

Medicul Conrad Murray, gasit vinovat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina.

Luni, in fata Curtii Superioare din Los Angeles, unde a avut loc procesul care a durat sase saptamani, fanii lui Michael Jackson scandau „Vinovat! Vinovat!” in timp ce verdictul era anuntat. Sentinta va fi pronuntata pe 29 noiembrie.

Doctorul in varsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Conrad Murray a fost acuzat ca a dat dovada de o „neglijenta criminala” in ingrijirile medicale acordate cantaretului Michael Jackson, in special in ceea ce priveste administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul il folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani.

Cititi mai multe despre verdictul dat in cazul decesului starului Michael Jackson, pe Mediafax.ro.