Documentar despre rromii care au supravietuit Holocaustului

Apropo.ro / 24.07.2007, 14:00
Documentar despre rromii care au supravietuit Holocaustului
Un film documentar despre supravietuitorii rromi ai Holocaustului va fi prezentat marti la Timisoara, urmatoarea vizionare avand loc in Venetia. Productia, intitulata "Judecătorul/O Krisinitori" a fost realizata in perioada 1 septembrie 2006 - 31 martie 2007 de catre Productia TV

Un film documentar despre supravietuitorii rromi ai Holocaustului va fi prezentat marti la Timisoara, urmatoarea vizionare avand loc in Venetia. Productia, intitulata „Judecătorul/O Krisinitori” a fost realizata in perioada 1 septembrie 2006 – 31 martie 2007 de catre Productia TV Tumende, in co-productie cu Tumende TV&TV Productive International, iar regizorul este Laurentiu Calciu.

Filmul ne introduce în viața reală a unui supraviețuitor al Holocaustului deportat în Transnistria anilor 1942- 1944. Marin Constantin, zis «Suta», în vârstă de 74 de ani, judecător în comunitățile tradiționale, reîntors din Transnistria a trăit toată viața în spiritul dreptății. Acțiunea se intersectează cu mărturii ale fraților Rabedea și Maria, adesea înconjurați de nepoți ce ascultă mărturiile deportaților și nedreptatea făcută romilor în Transnistria.

Filmul are 26 de minute, este in limba romani si are traducere in engleza si romana.

Manuela Stoicescu

Tags: