Documentarul „13 Shades of Romanians”, la inițiativa unui grup de români din Londra

De: Carmen Ulian / 24.03.2015, 12:00
Documentarul
Mai mulți români din Londra, care lucrează în domenii precum cinematografie, media și comunicare, strâng fonduri pentru un documentar intitulat "13 Shades of Romanians", al cărui scop este acela de a prezenta, prin intermediul unui jurnalist englez, poveștile a 13 români stabiliți în Marea Britanie.

„13 Shades of Romanians” va fi un documentar de 45 de minute, care își propune să prezinte într-o manieră obiectivă și cinematografică poveștile a 13 români din Marea Britanie. Firul narativ, construit prin ochii unui jurnalist britanic specializat în turism, Richard Green, va dezvălui pe larg felul în care românii trăiesc, muncesc și se integrează în societatea și cultura britanică, se arată pe site-ul www.indiegogo.com, o platformă care permite realizarea unor campanii de strângere de fonduri pentru diferite proiecte.

Echipa filmului este formată, printre alții, din Dragoș Teglas (regizorul și editorul documentarului), Anda Teglas (producătoare și regizor), Ana Țurcanu (story editor) și Cristian Spiridon (line producer).

Campania de strângere de fonduri a început pe 1 martie și se va încheia pe 11 aprilie, iar până în momentul transmiterii acestei știri suma adunată este de aproape 8.000 de lire sterline (circa 11.000 de euro).

Titlul documentarului – „13 Shades of Romanians” – este o trimitere la filmul de succes „50 de umbre ale lui Grey/ 50 Shades of Grey”. Totodată, 13 este un exemplu clasic de superstiție, iar imaginea românilor din Marea Britanie a fost bazată de cele mai multe ori în ultimii ani pe cazuri izolate și generalizări nefondate, potrivit prezentării documentarului de pe site-ul www.indiegogo.com.

Mai multe detalii pe Mediafax