Documentarul eveniment Războiul Regelui, de Ziua Regalităţii

De: Nicoleta Nicolae / 08.05.2016, 06:00
 Documentarul eveniment Războiul Regelui, de Ziua Regalităţii
Între interesul naţional şi suferinţa propriului popor, între promisiunile deşarte ale aliaţilor şi şantajul sovietic... e singur! Şi milioane de vieţi depind de decizia lui.


Marţi, 10 mai, cu ocazia Zilei Regalităţii, PRO TV difuzează, în exclusivitate în România, documentarul eveniment Războiul Regelui!

Ultimul şef de stat din acele vremuri rămas în viaţă, Regele Mihai I al României, dezvăluie povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial, a renunţat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre aliaţi şi a grăbit, astfel, sfârşitul războiului.

Este o poveste a intrigilor de palat. O poveste a decepţiilor. De la Buckingham Palace spre Bucureşti. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni, şantaj sub ameninţarea pistolului.  Şi curajul unui tânăr rege, care a îndrăznit.

Cu imagini în premieră, Războiul Regelui le va aduce românilor noi informaţii despre lovitura de stat pusă la cale Regele Mihai I, prin care a înlăturat guvernarea dictatorială, într-un moment în care era conştient de faptul că poporul român nu mai putea să îndure. Marţi, 10 mai, de la 23:30, PRO TV aduce Războiul Regelui!