Documentarul românesc “Toto şi surorile lui”, selecţionat la Festivalul de Film de la San Sebastian

De: Cătălina Matei / 01.08.2014, 08:57
Documentarul românesc “Toto şi surorile lui”, selecţionat la Festivalul de Film de la San Sebastian
Documentarul regizat de Alexander Nanău şi produs de HBO şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanău Production, va fi prezent în secţiunea competiţională New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian.

O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. „Toto şi surorile lui”  este un documentar observaţional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

“Mă bucur că are premiera internaţională într-un festival de categorie A, dar mai mult decât atât, că aceasta are loc într-o secţiune rezervată de obicei filmelor de ficţiune”, a declarat regizorul documentarului, Alexander Nanău.

Primul film documentar realizat în urma colaborării dintre HBO şi Alexander Nanău Production, în regia lui Alexander Nanău, , a câştigat Premiul EMMY® International la categoria Arts Programming în 2010.

„Toto şi surorile lui” a fost selecţionat în cadrul secţiunii competiţionale New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian, ce va avea loc în perioada 19 – 27 septembrie 2014. Aceasta va reprezenta şi premiera internaţională a documentarului în calendarul festivalurilor de film.

Filmul va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.