Doi americani, atacați de cimpanzei scapați dintr-o cușca

Apropo.ro / 11.03.2005, 15:51
Doi americani, atacați de cimpanzei scapați dintr-o cușca
Mai mulți cimpanzei care scapasera dintr-un adapost de animale din statul american California au atacat un barbat și i-au sfîșiat fața și au mușcat-o pe soția acestuia, informeaza site-ul Sky News. Cei doi vizitatori venisera sa-și revada cimpanzeul


Mai mulți cimpanzei care scapasera dintr-un adapost de animale din statul american California au atacat un barbat și i-au sfîșiat fața și au mușcat-o pe soția acestuia, informeaza site-ul Sky News.

Cei doi vizitatori venisera sa-și revada cimpanzeul pe care l-au ținut un timp ca animal de companie, însa au fost atacați de mamifere. Cimpanzeul care fusese animalul lor de casa nu i-a atacat.

Cei doi soți au fost duși cu elicopterul de urgența la spital.

„Maimuțele au sfîșiat fața barbatului aproape în întregime”, afirma medicul Maureen Martin, adaugînd ca va fi nevoie de o intervenție chirurgicala de amploare pentru a i se repune nasul la loc. Femeia avea leziuni serioase pe brațe și pe mîini, fiind mușcata de maimuța.

Angajații adapostului Animal Haven Ranch au fost nevoiți sa omoare doi dintre cimpanzeii violenți.

„Cimpanzeii sunt cunoscuți pentru forța lor și unii dintre ei au un comportament foarte special. Devin violenți mai ales daca sînt ținuți în captivitate”, afirma Martine Colette, directorul unui adapost din apropierea orașului Los Angeles.

Mediafax