Doi antreprenori îți arată cum să slăbești fără efort

De: Carmen Ulian / 27.01.2015, 13:00
Doi antreprenori îți arată cum să slăbești fără efort
Tinerii Richard și Arpad Rudas speră să schimbe percepția românilor despre sport și apoi să transfere experiența acumulată pe piața locală într-un business internațional.

Muzică alertă la maximum, un birou de recepție atipic în forma unei mingi albe uriașe și o cameră în care se află la loc de cinste două aparate asemănătoare celor descrise de Steve Perry în volumele Star Wars – care, potrivit autorului, aveau rolul de a stimula artificial musculatura utilizatorilor, amenințată cu atrofierea în urma navigației pe planete cu gravitația scăzută – sunt lucrurile care te frapează la o vizită în birourile fraților Richard și Arpad Rudas, fondatorii afacerii Fit Express.

De la inaugurarea propriului studio, în 2013, în zona Piața Victoriei, circa 700 de persoane le-au trecut pragul. „Vin fie cei care nu au timp, vin sportivi care vor să își crească anduranța, sau dimpotrivă, vin oameni care nu sunt sportivi, nu pot face sport sau sunt pur și simplu leneși”, își descriu cei doi frați clienții țintă.

Cei doi au investit 24.000 de euro în inaugurarea propriului studio, costul fiind generat de prețul aparatelor, cam cât al unei mașini. „Investiția minimă într-o astfel de afacere este 12.000 de euro, iar 90% din persoanele care cumpără aparatul folosesc ajutoarele noastre financiare, leasing, lease back, ori achizițiile intracomunitare, fără TVA.” Din experiența lor, aproape 90% din cei care cumpără primul aparat se întorc în câteva luni pentru a-l achiziționa pe al doilea, pe seama unui return of investment de maximum șase luni. Astfel, în ultimii doi ani au fost deschise pe piața locală 50 de studiouri dotate cu aparate XBody, dintre care 14 sub franciza Fit Express.

Citește mai multe detalii pe Business Magazin