Doi argentinieni si un suedez in probe

Apropo.ro / 14.02.2002, 10:08
Doi argentinieni si un suedez in probe
Claudio Bringas, Nicolas Massina si Johan Bjorg au evoluat ieri pentru alb-rosii într-o partida-test si se vor antrena în continuare cu echipa dinamovista pîna cînd antrenorul Ion Marin va lua o decizie Formatia din Stefan cel Mare a avut prevazut ieri un joc amical între componentii lotului,

Claudio Bringas, Nicolas Massina si Johan Bjorg au evoluat ieri pentru alb-rosii într-o partida-test si se vor antrena în continuare cu echipa dinamovista pîna cînd antrenorul Ion Marin va lua o decizie

Formatia din Stefan cel Mare a avut prevazut ieri un joc amical între componentii lotului, la Dinamo evoluînd doi argentinieni si un suedez adusi prin intermediul firmei americane de impresariat Logosport. Jucatorii sud-americani sînt Claudio Bringas, 21 de ani, libero, si mijlocasul de 22 de ani Nicolas Massina, ambii sosind în urma cu doua zile în România.

Ultimul venit în probe la Dinamo este scandinavul Johan Bjorg, în vîrsta de 23 de ani, care joaca atacant, acesta ajungînd marti noaptea la Bucuresti. Toti trei au fost folositi în meciul-scoala de ieri de pe terenul „Piti Varga”, antrenorul Ion Marin hotarînd disputarea partidei sub forma a doua reprize a cîte 60 de minute.

Cel mai în forma s-a dovedit mijlocasul Nicolas Massina, care nu s-a sfiit sa intre tare la cîtiva titulari din lotul „cîinilor”, a marcat un gol si a dat cîteva pase bune pentru atacantii Claudiu Dragan si Baltoi. Mai mult, sud-americanul a dovedit si tupeu, cînd i-a convins pe ceilalti jucatori sa-l lase pe el sa execute o lovitura libera, dar sutul sau, din coltul careului de 16, a trecut peste poarta.

Totusi, cei trei ar putea ramîne în aceasta primavara în curtea lui Dinamo, cel mai probabil urmînd sa joace la echipa de tineret, mai ales ca exista posibilitatea ca Logosport sa nu ceara nici un ban pe ei. Reprezentantul pentru Europa de Est al firmei Logos, Anghel Popa, a declarat ca argentinienii si suedezul nu sînt, pentru moment, sub contract cu vreo echipa.

Claudio Bringas

Nationalitate: argentinian
Vîrsta: 21 de ani
Post: fundas central
A mai jucat la juniorii lui Independiente Buenos Aires

Nicolas Massina
Nationalitate: argentinian
Vîrsta: 22 de ani
Post: mijlocas
A mai jucat la juniorii lui Boca Juniors si la echipa din liga a patra engleza Swansea

Johan Bjorg
Nationalitate: suedez
Vîrsta: 23 de ani
Post: atacant
A mai jucat la echipa din liga a doua suedeza Kalmar

Afaceri în America de Sud
Cei doi argentinieni si atacantul suedez au fost adusi în România de Anghel Popa, reprezentantul pentru Europa de Est al firmei de impresariat Logosport. „Este prima oara cînd aducem fotbalisti în România si am ales Dinamo deoarece am copilarit în vecinatatea arenei, înainte de a pleca la New York. Firma noastra reprezinta printre altele interesele tuturor componentilor echipei nationale a Ecuadorului, calificata la Campionatul Mondial din vara, dar si a foarte multi argentinieni, brazilieni, jamaicani. Mai avem fotbalisti pe care vrem sa-i aducem treptat în România si în vizor sînt si echipe din provincie, nu doar Dinamo”, a spus Anghel Popa.

Sursa: www.prosport.ro