Doi bărbați s-au căsătorit cu aceeași femeie

De: Gabriela Voicu / 27.08.2013, 14:00
Doi bărbați s-au căsătorit cu aceeași femeie
Doi bărbați africani au acceptat să se însoare cu aceeași femeie pentru ca ea nu se putea hotărî pe care dintre ei să îl aleagă.

Sylvester Mwendwa și Elijah Kimani au devenit rivali după ce au aflat că se întâlneau cu aceeași femeie de mai bine de patru ani. Dar, în loc să se despartă amândoi de ea sau să plece unul dintre ei, au stabilit un orar pentru a se putea întâlni în continuare cu femeia, în zile diferite.

Ei au acceptat să și locuiască în casa văduvei din Mombasa și să fie tați pentru cele două fiice ale acesteia, dar și pentru alți copii pe care ea i-ar putea naște.

„Am decis să nu fim geloși sau să ne amenințăm, pentru binele soției noastre, care spune că nu este pregătită să renunțe la niciunul din noi. Fiecare va respecta programul stabilit pentru întâlniri, suntem de acord să ne iubim și să trăim în armonie. Am luat aceste decizii nesiliți”, este precizat într-un acord al soților, dezvăluit de Kenya”s NTV.

Căsătoria unei femei cu mai mulți bărbați nu este ilegală în estul Kenyei atât timp cât poți demonstra că poliandria face parte din cultura ta. Această formă de organizare a familiei este un obicei ancestral, întâlnit astăzi doar la unele triburi primitive.