Doi grei de tot

Apropo.ro / 16.01.2006, 11:40
Doi grei de tot
Printre cele mai spectaculoase relansari ale perioadei se numara cea a veteranului chitarist Santana cu solistul celor de la Aerosmith, Steven Tyler. Un duet care deja sparge topurile și radiourile cu "Just feel better"! Proiectul Santana exista înca din 1966, cand chitaristul

Printre cele mai spectaculoase relansari ale perioadei se numara cea a veteranului chitarist Santana cu solistul celor de la Aerosmith, Steven Tyler. Un duet care deja sparge topurile și radiourile cu „Just feel better”!

Proiectul Santana exista înca din 1966, cand chitaristul l-a cunoscut pe claparul Gregg Rolie. Formația Santana Blues a aparut un an mai tarziu, dupa ce trupa a fost întregita de chitaristul Tim Frazer, basistul Gus Rodrigues, batersitul Rod Harper și Michael Carabello, la congas. Trei ani mai tarziu au aparut sub titulatura Santana. Formația a devenit una dintre cele mai cunoscute ale tuturor timpurilor. Componența trupei s-a tot schimbat, singurele constante ramanand Carlos Santana și Gregg Rolie. Astfel prin „Santana” au mai trecut Bob Livingstone, Marcus Malone, David Brown. Au început sa apara primele lor albume, iar Carlos Santana a devenit unul dintre cei mai cunoscuți chitariști ai lumii. Revoluția Santana a început în 1969 cand au concertat la Woodstock.

Albumele lor au început sa se vanda în milioane de exemplare, și-au schimbat stilul, mergand pe un rock ceva mai agresiv, Santana era într-o creștere uriașa.

Aproape 25 de ani s-a numarat printre cele mai bune trupe, au avut vanzari extraordinare… Nici acum, dupa ce formația nu mai exista în aceeași formula, Santana nu este de nebagat în seama. Numai în ultimii cinci ani a avut parte de colaborari care i-au menținut în topuri. Cele mai cunoscute sunt cele cu Everlast, Rob Thomas sau Michelle Branch.

La categoria notorietate nici Steven Tyler n-a stat prea rau. Aerosmith s-a format în 1970 cand Steven Tyler, care pe atunci lucra la un salon de înghețata, l-a întalnit pe chitaristul Joe Perry.

Formației i s-au alaturat basistul Tom Hamilton, chitaristul Ray Tobano care a fost înlocuit însa cu Brad Whitford și bateristul Joey Kramer. Albumul lor de debut, „Aerosmith”, a fost lansat în 1973 și a petrecut nu mai puțin de 86 de saptamani în topuri. Succesul i-a lovit însa o data cu lansarea albumui „Toys in the Attic”, în ’75, cu celebra „Dream On”. A urmat albumul „Walk This Way” care a caștigat repede discul de platina ajungand pana pe locul trei în topul celor mai bune albume. Pana în 1979 cei de la Aerosmith au luat o pauza pentru a pregati cel de-al cincilea album, „Night in the Ruts”. În 1980 au venit forțe proaspete în trupa, în persoanele chitariștilor Jimmy Crespo și Rick Dufay.

Citește mai multe despre Santana și solistul celor de la Aerosmith numai în

Tags: