Doi nevăzători pasionaţi de gătit, în sezonul de poveste ,,Chefi la cuţite”

De: Cristiana Trifu / 22.04.2018, 15:07
Doi nevăzători pasionaţi de gătit, în sezonul de poveste ,,Chefi la cuţite”
Sezonul de poveste ,,Chefi la cuţite” este unul plin de surprize, nu doar prin prisma preparatelor pe care chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu le găsesc sub cloşuri, ci şi prin prisma personajelor care trec pragul celei mai iubite emisiuni culinare. Luni seară, de la 20:00, telespectatorii Antena 1 vor fi martorii unei sesiuni de gătit unice, căci doi nevăzători ce au o chimie incredibilă îşi vor încerca norocul la bancul de lucru.

Irina şi Andrei Strătilă au o poveste de dragoste inedită, ce s-a închegat în momentul în care viaţa i-a readus faţă în faţă, după mulţi ani în care nu au mai ştiut nimic unul de celălalt. Au fost colegi în şcoala generală, iar după ce fiecare şi-a continuat drumul separat, s-au reîntâlnit printr-o coincidenţă: ,,M-au sunat şi mi-au propus o colaborare cu Andrei Strătilă. Şi era acel Andrei din clasa a 4 a.”, mărturiseşte concurenta. Iar pentru că nimic nu este întâmplător în povestea lor, circumstanţele vieţii i-au provocat pe amândoi la aceleaşi greutăţi cu care cei doi se confruntă zi de zi. Dacă Irina s-a confruntat cu probleme de vedere încă de la naştere, Andrei a trecut printr-un accident rutier care l-a schimbat definitiv:  ,,Din păcate, vederea mi-am pierdut-o din cauza unui accident rutier. Am fost lovit de o maşină şi din acel an a trebuit să îmi reordonez viaţa şi să îmi găsesc un rost.”.

Sunt nevăzători, dar pentru ei, pasiunea pentru gastronomie este mai puternică decât orice alt impediment: ,,Motivul pentru care am venit aici este că am vrea să învăţăm cum să facem un plating frumos, pentru că ştim că preparatele noastre sunt gustoase. Ne străduim, aplicăm cunoştinţele noastre de geometrie şi matematică pentru a aranja mâncarea în farfurie.. Cei doi gătesc acasă în fiecare zi, într-o bucătărie special amenajată pentru a găsi ustensilele mai uşor, dar regretul cel mai mare al cuplului este că nu pot găti împreună: ,,Eu ştiu că Irina şi-ar dori, dar încerc să o fac să înţeleagă că este mai sigur să gătim separat, ca să evităm posibilele accidentări.”.

Nici preparatele pe care Irina şi Andrei aleg să le gătească celor trei chefi nu sunt deloc simple. Ea va încerca să-i impresioneze cu o reţetă dulce care este preferata soţului, budincă de banane cu brânză de vaci, în vreme ce concurentul va paria pe o porţie de coaste la cuptor marinate în Cola: ,,Farfuria este foarte îngrijită!”, afirmă chef Bontea neştiind cine se ascunde în spatele uşilor.

Cei doi nevăzători vor să le transmită un mesaj celor din faţa micilor ecrane, însă în acelaşi timp vor reuşi să le dea şi o lecţie importantă de viaţă: ,,Luptăm pentru drepturile persoanelor cu deficienţe. Vrem să îi încurajăm să fie activi, să iasă din casă şi să îşi obţină singuri drepturile. Sunt fără limite, nu se lasă descurajaţi nici în cele mai grele momente şi sunt determinaţi să le cucerească papilele gustative celor mai duri juraţi. Luni seară, de la ora 20:00, Irina şi Andrei îşi vor încerca norocul în prima etapă a concursului culinar, într-o nouă ediţie ce demonstrează că cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuţite” este într-adevăr unul de poveste.