Doi oameni morti, din cauza unui SMS

De: Manuela Stoicescu / 23.04.2008, 10:00
Doi oameni morti, din cauza unui SMS
Un barbat si o femeie au murit iar alti trei oameni au ajuns in inchisoare din cauza punctului de pe litera i, afisat gresit intr-un SMS.

Ermine si Ramazan Çalçoban formau un cuplu ca oricare altul, care insa intampinase niste probleme in ultima vreme. Si ca in orice relatie, unde cei doi nu se lasa pana nu se hartuiesc prin telefoane si mesaje scrise, au continuat sa-si scrie si sa se certe si prin alte mijloace decat "face to face". Pana intr-o zi cand Ramazan i-a trimis sotiei sale un SMS care s-a dovedit a fi declansatorul unei adevarate tragedii.

Din cauza telefonului fetei care nu reproducea corespunzator litera i, in loc de cuvantul "sñkñsñnca", in mesaj a aparut cuvantul "sikisince". Ceea ce voise Ramazan sa scrie era "Schimbi subiectul de fiecare data cand ramai fara argumente". In loc de aceasta fraza inofensiva, ceea ce a ajuns la destinatar a fost "Schimbi subiectul de fiecare data cand ei ti-o trag".

Ermine i-a aratat apoi SMS-ul tatalui ei, care l-a sunat pe Ramazan si l-a amenintat pentru insinuarea cum ca fata lui ar fi o tarfa. Ramazan s-a prezentat la usa familiei debusolat dar gata sa-si ceara scuze insa tatal fetei si surorile acesteia l-au injunghiat cu un cutit. Grav ranit, Ramazan a incercat sa scape in timp ce Emine a vrut sa-l "curete" definitiv. In pragul usii barbatul si-a scos cutitul din piept si si-a injunghiat sotia, inainte sa ajunga in strada, unde a fost ridicat de politie. Ermine a sangerat pana a murit in asteptarea unei ambulante iar Ramazan, nestiind inca ce se intamplase, s-a sinucis in inchisoare.

Din cate se pare, acesta nu este primul incident de acest gen din Turcia provocat de lipsa punctului de pe litera i. Presa locala a subliniat de mai multe ori faptul ca telefoanele mobile provoaca probleme serioase atunci cand vine vorba de cuvinte mai "delicate" in limba turca.