Doi oficiali germani sunt împotriva deschiderii pietei muncii

Apropo.ro / 30.07.2007, 11:46
Doi oficiali germani sunt împotriva deschiderii pietei muncii
Doi oficiali germani se pronunta împotriva deschiderii pietei muncii pentru cetatenii români si bulgari, relateaza Deutsche Welle. Deputatul crestin-democrat Volker Kauder, precum si seful Agentiei Federale pentru Forta de Munca, Frank-Jurgen Weise, cred ca primirea muncitorilor

Doi oficiali germani se pronunta împotriva deschiderii pietei muncii pentru cetatenii români si bulgari, relateaza Deutsche Welle.

Deputatul crestin-democrat Volker Kauder, precum si seful Agentiei Federale pentru Forta de Munca, Frank-Jurgen Weise, cred ca primirea muncitorilor din România si Bulgaria înainte de 2011 ar fi un semnal fals.

Desi social-democratii au propus deschiderea pietei muncii pentru est-europeni înainte de 2009, Kauder a declarat ca „nu este posibil ca, pe de o parte, sa reclami salariile de dumping, dar, pe de alta, sa importi masiv forta de munca din România si Bulgaria, dispusa sa lucreze pentru salarii mici”.

Si seful Agentiei Federale pentru Forta de Munca, Frank-Jurgen Weise, a avertizat în privinta ratei ridicate a somajului din Germania.

Mediafax