Doi piloți „obosiți” au lăsat avionul pe mâna stewardesei și s-au dus la culcare

De: Marian Andrei / 06.05.2013, 13:04
Doi piloți
Ambii piloți ai unui avion Air India care zbura pe ruta Bangkok-New Delhi s-au dus la culcare, lăsând timp de 40 de minute la manșa aeronavei cu 166 de pasageri la bord o stewardesă stagiară.

Incidentul s-a produs în timpul zborului AI 133, la o altitudine de 11.000 de metri.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

După ce avionul a luat înălțimea necesară, primul pilot, Ravindra Nath, a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloților și s-a dus să doarmă la Business Class.

Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ține sub control zborul și, dacă este necesar, să oprească pilotul automat și să preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei, B. K. Soni, a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoțitoare de bord, printre care și stagiara Kanika Kala, și le-a explicat preț de câteva minute cum se pilotează un avion.

După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat și s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat și, speriată, a trezit piloții.

Incidentul a ajuns în atenția Direcției Generale pentru Aviația Civilă din India (DGCA) care a anunțat că piloții vinovați au interdicție de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranță.