Doi turiști au murit în timp ce făceau skydiving

De: Gabriela Voicu / 25.03.2013, 12:30
Doi turiști au murit în timp ce făceau skydiving
Doi turiști din Islanda au murit în Florida în urma unei sesiuni de skydiving care a degenerat.

Doi turiști au murit în Florida, în timp ce făceau skydiving, după ce săritura lor a luat o turnură neașteptată.

Cei doi turiști erau din Islanda, și făceau parte dintr-un grup de 22 de persoane care a făcut skydiving în orașul Zephryhills.

După ce doar 20 dintre aceștia au reușit să aterizeze, poliția americană a pornit cercetările pentru a-i găsi pe ceilalți doi și au constatat că muriseră.

Nu se știe ce măsuri de siguranță își luaseră turiștii, dar moartea a survenit deoarece parasutele lor nu s-au deschis la timp. Corpurile au fost găsite la circa 42 de kilometri de orașul american Tampa.

Skydiving

Este vorba despre instructorul Orvar Arnarson, în vârstă de 41 de ani și de studentul Andrimar Pordarson, în vârstă de 25 de ani. Cei doi nu au rămas în tandem după ce au sărit.

Accidentul a avut loc după doar câteva luni de la moartea altui turist auropean, Mark van den Boogard, care a fost ucis în Olanda, în timp ce făcea skydiving, iar parașuta sa nu s-a deschis. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit câteva săptămâni mai târziu de un grup de vânători.

Alt skydiver a murit în America în luna ianuarie a acestui an și, ca o concidență, era din Florida. El făcea skydiving lângă Seattle, însă nu a reușit să aterizeze unde trebuia, corpul său fiind pierdut undeva în Cascade Mountains.