Doina Levintza, despre dramele din viaţa ei. „A fost cumplit. S-a rupt ceva în mine”

Apropo.ro / 26.07.2018, 12:00
Doina Levintza, despre dramele din viaţa ei.
Doina Levinza este unul dintre numele grele ale showbiz-ului românesc. Scenograf şi creator de costume, ea are un stil cu totul aparte, inimitabil.

Doina Levinza, care este foarte discretă în ceea ce priveşte viaţa sa privată, are o poveste impresionantă şi pe alocuri extrem de dureroasă.

Doina Levinza a fost căsătorită cu unul dintre cei mai mari şi mai talentaţi regizori de televiziune, Alexandru Bocăneţ, care a scris istorie în ceea ce priveşte show-urile de divertisment din România. Acesta a pierit în seismul din 1977, iar de atunci vedeta nu a mai trecut pragul Televiziunii Naţionale ani de zile.

Cei doi au fost căsătoriţi timp de 7 ani, din anul 1970 până în fatidicul an 1977, atunci când regizorul a pierit în devastatorul cutremur care a lovit România. Alexandru Bocăneţ se afla în vizită la actorul Toma Caragiu. Ieşeau din apartamentul  actorului în momentul în care scările blocului s-au prăbuşit. Au pierit amândoi. Alexandru Bocăneţ avea doar 33 de ani.

„Nu era în programul lui să ajungă la Toma Caragiu. A fost o deturnare… N-am să ştiu niciodată. A fost ceva cumplit. „N-am mai intrat de atunci în televiziune, până după Revoluţie. S-a rupt ceva în mine. Nu mai puteam să văd nici televiziune, nici oameni, pe nimeni… După cutremur, o prietenă m-a ajutat. M-a lăsat să dorm la ea în atelier, pentru că nu mai puteam să dorm în casă, şi mi-a spus că trebuie să mă apuc să fac ceva. Şi m-am apucat să fac bluze pentru Fondul Plastic”.

În prezent, Doina Levinza este căsătorită cu designerul de accesorii Dan Coma.