Doiniţa Oancea trăieşte drama din “Regina”

Apropo.ro / 16.03.2009, 00:00
Doiniţa Oancea trăieşte drama din “Regina”
Minodora din telenovela “Regina” suferă un accident şi astfel pierde sarcina. Toată familia Potcovaru trăieşte intens această dramă, iar State este distrus. Pentru interpreta acestui personaj, tragedia pe care a transmis-o publicului a fost apogeul carierei ei actoriceşti care a început o dată cu megasuccesul “Inimă de ţigan”.

“Mi-a fost teamă de secvenţele pe care le-a presupus accidentul suferit de Minodora şi apoi de toată această tragedie din viaţa ei cauzată de pierderea copilului, pentru că nu ştiam dacă voi reuşi să transmit publicului exact ceea ce trebuie”, îşi începe povestirea Doiniţa Oancea.

Tragedia pe care a trebuit să o trăiască personajul său a marcat-o şi pe actriţă. “Scenele de la spital şi de la cimitir au fost extrem de intense.
Cel puţin cînd am filmat la cimitir, am plîns minute în şir şi după ce am auzit de la regizor: “Stop!”>, spune ea.

Accidentul pe care l-a suferit Minodora a fost turnat cu ajutorul cascadorului Cristi Prisecaru. “Eu mă oferisem să fiu vitează, dar noroc că regizorul Alex Fotea m-a oprit. Scenele ar fi putut fi peri­culoase pentru mine. Aşa că mi-am făcut cruce şi m-am rugat ca acela care m-a înlocuit să scape cu bine de aceste secvenţe dificile”, povesteşte Doiniţa.

Al doilea rol din viaţă

Interpreta Minodorei se află la al doilea rol din viaţa ei, după serialul “Inimă de ţigan”, şi încă nu are reţete pentru a fi pe placul publicului. Însă insistă pe cîteva calităţi: “Iubesc ceea ce fac, muncesc mult şi sînt serioasă”. E de la sine înţeles că părinţii ei sînt mîndri de meseria pe care şi-a ales-o.

“Nu mi-au vorbit niciodată de evoluţia mea din punct de vedere actoricesc, dar tatăl meu nu pierde nici un episod din şi îmi place foarte tare că ei sînt prinşi de întreaga poveste. Nu se uită la telenovelă doar pentru că fata lor este acolo. Mă bucur şi mai mult pentru că asta înseamnă că am avut norocul să joc într-o superproducţie!”.

Iubeşte la fel ca Minodora

În serial, tragedia trăită o apropie şi mai mult de soţul ei, Stiven, cu care are o relaţie complicată şi pătimaşă. Iar Doiniţa are curaj să afirme că şi în realitate îşi trăieşte dragostea pătimaş. “Eu sînt pasională atunci cînd iubesc. Iubesc mult, iubesc cu tot sufletul şi cu toată fiinţa mea, oarecum asemănător Minodorei.

Diferenţa dintre mine şi personaj, în ceea ce priveşte relaţiile, este că eu sînt mult mai capricioasă şi nu accept infidelitatea, lipsa de respect sau violenţa de care are parte Minodora”. Iar Doiniţa mai are ceva în comun cu personajul ei din superproducţia “Regina”: dragostea pentru accesoriile mari. “Îmi place să port cercei mari, pentru că am senzaţia că mă avantajează”.

Regina – Luni – Joi, 20.30, Acasă TV