Dolce și Gabbana ar putea fi condamnați la doi ani și jumătate de închisoare

De: Gabriela Voicu / 03.06.2013, 14:30
Dolce și Gabbana ar putea fi condamnați la doi ani și jumătate de închisoare
Acuzați că au comis o fraudă fiscală de aproximativ 1 miliard de euro, designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana ar putea fi condamnați la doi ani și jumătate de închisoare.

Parchetul din Milano a cerut miercuri o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana, acuzați că au înșelat statul italian cu aproximativ 1 miliard de euro.

Cei doi sunt acuzați de fraudă fiscală prin intermediul unei serii de firme fantomă – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 și 2005, cărora le-au încredințat controlul asupra mărcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condițiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

„Ei sunt aceia care au profitat cel mai mult de pe urma acestei operațiuni financiare”, a declarat procurorul Gaetano Ruta, citat de agenția de presă Ansa.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana

„Gado era o firmă artificială, al cărei obiectiv era realizarea unui avantaj fiscal, care în cele din urmă a și fost obținut”, a adăugat magistratul italian.

Dolce și Gabbana au respins sistematic acuzațiile care le-au fost aduse, însă un verdict în acest sens va fi pronunțat la sfârșitul lunii.

Grupul lor, Dolce & Gabbana, inființat în 1985, are peste 3.000 de salariați, 250 de magazine în 40 de țări și a înregistrat o cifră de afaceri de circa un miliard de euro în anul fiscal 2011/ 2012.