Dolce și Gabbana, cercetați pentru evaziune fiscală

Apropo.ro / 02.11.2012, 16:00
Dolce și Gabbana, cercetați pentru evaziune fiscală
Domenico Dolce și Stefano Gabbana sunt suspectați pentru evaziune fiscală de 416 milioane de euro.

Fondatorii casei de modă D&G, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, au înfățișare în fața judecătorilor pe 3 decembrie 2012, pentru acuzația de evaziune fiscală.

Autoritățile îi suspectează pe cei doi creatori că ar fi înființat, în 2004, o firmă-fantomă în Luxemburg, denumită GADO (primele două lietere ale numelor lor) pentru a evita taxele și impozitele mari din Italia. În anul 2007, au intrat în proces cu statul.

Dacă vor fi găsiți vinovați în acest caz, cei doi creatori și co-acționarii afacerii riscă până la trei ani de închisoare fiecare sau ar putea plăti o cauțiune de 1 milion de euro.

Nu ar fi o sumă prea mare, ținând cont că D&G are o cifră de afaceri anuală de 500 de miliarde de euro.

Și alte celebrități au probleme cu legea:

– Luciano Pavarotti – a avut probleme cu autoritățile timp de patru ani și a fost nevoit să plătească statului italian taxe de peste 1,2 milioane de dolari.

– Diego Maradona – datorează în jur de 38 de milioane de dolari ca taxe pentru statul italian. El a declarat recent că vrea să rezolve această problemă.

– Valentino Rossi (campion mondial MotoGP) a fost nevoit să plătească autorităților italiene taxe de 51 de milioane de dolari.