Dolce Sport va difuza integral sezonul 2015-2016 al Ligii 1 și al Cupei Ligii

Apropo.ro / 24.06.2015, 12:00
Dolce Sport va difuza integral sezonul 2015-2016 al Ligii 1 și al Cupei Ligii
Canalele Dolce Sport vor difuza integral, începând din 11 iulie, sezonul 2015/ 2016 al campionatului intern de fotbal, Liga 1, și al Cupei Ligii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ediția 2015/2016 a Ligii I va fi prima din istoria competiției interne care se va desfășura într-un sistem cu 14 echipe, cu play-off și play-out. Primele șase echipe vor juca în play-off, iar ultimele opt în play-out. Formațiile vor începe această ultimă parte a campionatului cu jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat (jumătățile de punct se rotunjesc la punct). Din play-out vor retrograda două echipe.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de televiziunile care transmit meciurile din Liga I.

Canalele Dolce Sport sunt disponibile în toate abonamentele de televiziune ale Telekom Romania.

În plus față de meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii, clienții Telekom TV pot urmări conținut sportiv unic, precum marile competiții de fotbal internaționale – Euro 2016, UEFA Champions League, UEFA Europa League, campionatele Angliei și Germaniei -, cărora li se adaugă difuzări în exclusivitate ale unor evenimente sportive – Formula 1, NBA, campionate de handbal mondiale, Turneul celor 6 Națiuni, mari turnee de tenis, WRC și importante gale de box.