Doliu Național pentru victimele accidentului din Muntenegru, de Ziua Drapelului

Apropo.ro / 26.06.2013, 10:26
Doliu Național pentru victimele accidentului din Muntenegru, de Ziua Drapelului
Ziua de 26 iunie a fost declarată ca zi de Doliu Național în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru, soldat cu moartea a 18 români.

Ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Național s-a desfășurat, miercuri dimineață, în Piața Tricolorului din București, sub semnul doliului național decretat în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru și soldat cu moartea a 18 români.

La ora 9.00, în fața Palatului Cercului Militar Național, a fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului național.

Ulterior, steagul a fost coborât în bernă, iar cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Printre participanții la ceremonie s-au numărat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Dușă, și cel al Afacerilor Interne, Radu Stroe, alți oficiali de la Apărare și Interne, din mediul diplomatic acreditat la București, precum și un dispozitiv din Regimentul de Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”.

Guvernul a decis, marți, ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu național pentru victimele accidentului din Muntenegru.

Citește mai multe detalii despre 26 iunie 2013 – zi de Doliu Național, pe Mediafax.ro