Domenech se teme de Romania

Apropo.ro / 04.12.2007, 13:58
Domenech se teme de Romania
Raymond Domenech a avertizat ca Romania nu trebuie sa fie considerata cea mai slaba reprezentativa din grupa C

Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a avertizat ca Romania nu trebuie sa fie considerata cea mai slaba reprezentativa din grupa C de la Euro-2008, apreciind ca formatia antrenata de Victor Piturca este mai puternica decat Olanda, pe care a si devansat-o in preliminarii, anunta L’Equipe.

"Nu putem spune ca Romania este echipa cea mai slaba. Ea este superioara Olandei. A aratat-o in ultimul an si jumatate. Este o echipa frumoasa. Nu a fost prima in grupa fara sa piarda un meci, sau aproape, din intamplare. Aud spunandu-se: «este bine ca jucam cu ei primul meci». Eu spun: «Stop, opriti-va». Va fi un adversar tare pentru toate celelalte trei echipe", a spus Raymond Domenech la emisiunea "Match Retour", la L’Equipe TV.

Domenech a mai spus ca este periculos sa se creada ca principala adversara a Frantei la Euro-2008 va fi Italia, echipa in fata careia Franta a pierdut finala CM-2006, scor 3-5, dupa loviturile de departajare, si pe care a intalnit-o si in preliminariile turneului final de anul viitor. "Pericolul care ne paste este sa credem ca jucam Campionatul European impotriva Italiei. Inainte de asta vom intalni Romania si Olanda. Daca se va intampla asa, acest al treilea meci nu va folosi la nimic", a punctat Domenech.

L’Equipe scrie ca, desi este "obsedat" de meciul cu Romania, primul din grupa C la Euro-2008, programat la 9 iunie, Domenech a explicat ca nu intentioneaza sa organizeze un meci amical in care Franta sa intalneasca o formatie asemanatoare ca stil "tricolorilor".

Reprezentativa Romaniei va evolua in grupa C la Campionatul European din 2008, din Elvetia si Austria, alaturi de Olanda, pe care a intalnit-o si in preliminariile competitiei, de campioana mondiala, Italia, si de vicecampioana lumii, Franta.