Domenii de afaceri care ar putea fi profitabile in 2012

Apropo.ro / 13.01.2012, 17:59
Domenii de afaceri care ar putea fi profitabile in 2012
Desi nu exista inca un indiciu clar despre cum va evolua 2012, marii afaceristi spun ca in piata exista oportunitati pentru cei care vor sa paseasca pe acest drum.

Oamenii de afaceri din piata romaneasca sugereaza ca noii veniti sa isi indrepte atentia si catre meserii mai putin incercate, in locul celor traditionale. Nici domeniile gigant nu trebuie ocolite, intrucat acestea ascund intotdeauna nise care permit dezvoltare si castiguri bune. La o prima rasfoire a raspunsurilor primite de la peste 20 de oameni de afaceri din Romania, apar cateva domenii recurente cu potential investitional: energia regenerabila, IT, agricultura si servicii.

„Domenii precum agricultura sau IT&C, proiectele cu energie verde, precum si IMM-urile care pot primi finantare de la Uniunea Europeana ar trebui exploatate mai mult. Din pacate, gradul de absorbtie a fondurilor europene ramane in continuare scazut, ceea ce afecteaza situatia economica a tarii”, spune Adrian Olteanu, CEO al Flanco.

Vor merge bine domeniile care vor exporta ca furnizori pentru sectorul industrial si al serviciilor specializate din Europa Occidentala”, spune Ciprian Moga, managing partner in cadrul companiei de consultanta Iquest Consulting.

Citeste mai multe detalii despre in ce domenii sa pornesti o afacere, pe Business Magazin